Головна » 2015 » Листопад » 13 » Як уникнути «сюрпризів» при покупці житла в новобудовах
14:00

Як уникнути «сюрпризів» при покупці житла в новобудовах

    Головною причиною, по якій попит на житло в новобудовах не стає менше, експерти ринку нерухомості вважають нову і продуману політику забудовників. Полягає вона в одній простій істині: будівельні компанії змінили пріоритети і пропонують до продажу новобудови для середнього класу. Аналіз «первинного» ринку показав, що самі жадані сьогодні одно і двох кімнатні квартири з адекватною площею, тобто від 30 до 60 кв.м. Інтерес покупців до даного виду житла пояснюється також досить просто: сучасні технології будівництва забезпечують комфортне проживання зі зручним плануванням, покращеними умовами (просторими кухнями і санвузлами), потужної електропроводкою і утепленими фасадами, а також розвиненою інфраструктурою.
Неприємні «сюрпризи» обходимо стороною

   Незважаючи на значну економію і різні знижки залежно від етапу будівництва, а також можливість розстрочки на тривалий час в новобудов є і «підводні камені». Тому, перш ніж відправитися на підписання договору із забудовником, варто ознайомитися зі списком ризиків та порадами як їх уникнути.

    Знайомство з забудовником. Не обов'язково відразу бігти в офіс будівельної компанії, у вас в руках весь світ, якщо є доступ в Інтернет. Для початку ознайомтеся з офіційним сайтом організації, а після цього переходьте на тематичні форуми. Чим більше позитивної, нейтральної та негативної інформації ви отримаєте, тим більше шансів не попастися на вудку неблагонадійних організацій.
    Відправляйтеся на екскурсію. Ваше завдання своїми очима побачити не тільки будівельний майданчик, а знайти зупинки громадського транспорту, заглянути в магазини, аптеки, знайти дитячі садки та школи. Поцікавтеся наявністю парковки для майбутніх мешканців або можливістю розмістити поблизу до будинку авто на стоянці. Асфальтовані під'їзні шляхи до будинку вітаються.
    Годину пік. Якщо у ваші плани входить відправлятися на роботу вранці і повертатися ввечері - приїжджайте в цей час до місця свого майбутнього будинку. Тільки прокотившись особисто на автобусі або пройшовши пішки, ви відчуєте смак нового життя.
    Ріелтор вам на допомогу. Бюро нерухомості гарні для покупця тим, що в запасі у них завжди є цікаві варіанти пропозицій від забудовників та інвесторів. Плюс до цього ви отримаєте аналіз ринку нерухомості для прийняття оптимального рішення.
    Залежність вартості від етапу будівництва. Найвищі ціни фіксуються в перші дні після здачі будинку в експлуатацію, а найнижчі - під час риття котловану.

Рішення купити квартиру в новобудові дуже відповідальна, шахраїв на цьому ринку предостатньо. Будьте вкрай уважні, не підписуйте документи поки не вивчите в них кожну строчку і не розплачуйтеся готівкою. Довіряйте тільки професіоналам і тоді ваше новосілля буде не за горами!

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 613 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar