Головна » Статті про продаж-купівлю квартир

Правильно вибрати квартиру в новобудові міста Івано-Франківська, для подальшої її покупки досить складне і проблемне питання, якщо ви до того ж перебуваєте в іншому місті. Як вибрати і як купити таку квартиру?

Новобудова - це тільки побудований будинок, або який ще будується. Квартира в такому будинку порожня і ви будете перший набувач цієї нерухомості.

Якщо будинок зданий менше ніж рік тому, все одно дане житло відноситься до вторинного ринку нерухомості, так як власник фактично почав юридичну життя такої квартири.

Старе або нове житло, що краще? Розглянемо існуючі відмінності між новобудовою і квартирою вторинного ринку міста Івано-Франківська

Вторинний ринок. Конкуренцію на ньому визначають одиничні, інакше кажучи, штучні квартири, а первинний - новобудови в яких їх багато. Тому у покупця є вибір. Якщо квартира не спо ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1301 | Дата: 25.05.2016 | Коментарі (0)

Якщо ви вважаєте, що провести оцінку вартості нерухомості складно, тоді просто зверніться до професійних оцінювачів, вони за певну плату зроблять роботу і нададуть результат. Немає гарантії, що ціна нерухомості, яку ви зібралися продавати в повній мірі задовольнить вас. Мають місце випадки, коли представлена ціна, не виправдовує очікування. Не завжди збігається ваша ціна з ціною найнятого оцінювача, який може її вказати на порядок нижче. Щоб себе убезпечити від таких неприємностей, вам необхідно взяти до уваги ряд обставин, які безпосередньо впливають на вартість нерухомості.

Змінити місце проживання в більшості своїй прагнуть практично всі люди. Придбання нового житла за рахунок продажу старого і додавання необхідної суми грошей, в наш час стало практичної буденністю. Тому здійснюючи будь-яку операцію з нерухомістю, важливо правильно провести оцінку вартості житлового приміщення. Це перший і важливий крок до успішної продажу або купівлі нерухомості. У даній статті я розповім п ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1080 | Дата: 25.05.2016 | Коментарі (0)

Чи багато інструментів для збереження і примноження власних заощаджень є на сьогодні для нас, простих людей? На щастя, такі ще є: нерухомість і ... бартер (!)

Напевно немає змісту розглядати різного роду фонди, купівлю акцій і дорогоцінних металів Кожна з цих тем заслуговує окремого і дуже скептичного розгляду. Адже за даними агентства зі страхування вкладів, більш ніж з 10 000 опитаних громадян Україниї лише 4 відсотки (в районі статистичної похибки) мають необхідні подання про реальні властивості та можливості грошей. Наша фінансова грамотність залишає бажати кращого. Нерідко, більшість громадян, вдаючись до гучних пропозицій підняти свій добробут за допомогою покупки акцій, дохід цей, в результаті, зменшують. Ринок цінних паперів - він як вагітна жінка. Пчихнеш неправильно - можливі і сльози, і скандали. Вчора, наприклад, обшукали офіс якоїсь великої промислової групи - акції тут же обвалилися на кілька пунктів. Або, наприклад, виграв футбольний клуб відомого мільярдера черг ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1103 | Дата: 01.04.2016 | Коментарі (0)

Падіння курсу гривні через явний брак іноземної валюти, як інструменту для збереження наявних накопичень, а також незначне зменшення кількості новобудов у місті - все це продовжує штовхати середньостатистичну вартість квадратного метра вгору. Щоб купити квартиру в Івано-Франківську, жителі міста та області і сусідніх регіонів стали активно добувати законсервовані на чорний день заощадження. Підвищуються ставки по депозитах, звичайно, «відтягують» частину готівки з ринку нерухомості, однак, в більшості випадків це - незначні накопичення, в обсязі від 200 тис. до 1 млн. грн.

Володарі таких сум за краще «рознести» заощадження по різним комерційним банкам в обсязі до 200 000 грн., що гарантує фондом гарантування вкладів стовідсоткову безпеку при будь-якому розвитку ситуації. Ті ж, хто по «добуванні» накопичень, має в своєму розпорядженні від 200 000 грн, як і раніше, вдаються до найбільш популярному і стабільному інструменту збер ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1011 | Дата: 23.03.2016 | Коментарі (0)

Вже навесні українці почнуть отримувати квитанції для сплати податку на нерухомість. За простору площу тепер доведеться заплатити. Від сплати податку звільняються власники квартир площею до 60-ти квадратних метрів і будинків не більше 120. У кого будинок більше - заплатять за зайві від пільгової площі метри. Ставку встановлює місцева влада, тому в кожному регіоні вона різна. У Вінниці, Запоріжжі, Івано-Франківську та Харкові -2% від мінімальної зарплати. А в Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях, Чернігові, Дніпропетровську та Києві 1%. Менше відсотка заплатять за свої квадратні метри жителі Житомира, Ужгорода та Кіровограда. Якщо в період з травня по липень вам не прийшла платіжка за нерухомість, треба особисто прийти за нею в податкову. Громадянин повинен сплатити протягом шістдесяти днів, якщо не сплачується, то нараховується штрафна санкція - десять відсотків від суми, термін перевищує двадцять штрафних санкцій - двадцять відсотків. Податок на нерухомість платять і в Європі, і в США. Але там, кажут ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 907 | Дата: 15.01.2016 | Коментарі (0)

2/3  37/17/12 м2.  Однокімнатна квартира, в центрі  курортного містечка Яремче опалення пічне, світло, газ, лічильники, каналізація і вода підведені до будинку, є можливість переобладнання горища під мансарду.Тел. (098) 291-65-77

... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 693 | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

У всіх сучасних цивілізованих країнах вважається, що коректна оцінка нерухомості повинна здійснюватися саме професіоналами, ось чому ця процедура почала ставати такою популярною і у нас в країні. З часом люди починають розуміти, що без послуг професіонала обійтися вже не можна, якщо не хочете ризикувати своєю нерухомістю. Адже у випадку з іпотекою досить легко можна потрапити на пропозицію завищеної ціни, яку самому буде складно спростувати. Завдяки професійним оцінювачам, можна не тільки заощадити свій час, але ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 853 | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

Затишні квартали в 3-4-х поверхових будинках ваблять можливістю поєднувати життя на природі з міським комфортом. Ще одна вагома перевага таких проектів - невисока ціна. Але є у малоповерхівок і свої недоліки. Що потрібно знати покупцеві, з мрією про переїзд за місто? Близькість до природи і комфорт.

Один з головних аргументів покупців квартир в малоповерхових житлових комплексах - можливість жити за містом в умовах хорошої екології, не відмовляючись від звичного комфорту. ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 879 | Дата: 22.11.2015 | Коментарі (0)

  

     В ухваленні рішення про покупку житла в новобудові приймається далеко не кожен день. А іноді зовсім один раз в житті. Тому не дивно, що потенційний покупець найчастіше терзає себе безліччю питань. Де купити? Як знайти найкращий варіант і не потрапити на шахраїв? Новобудова або квартира б/у?

   Незважаючи на те, що купівля будь-якої нерухомості таїть у собі певні можливі ризики, на вторинному ринку їх більше. Судіть самі: старі будинки нерідко перебувають в аварійному стані, системи комунікацій давно експлуатуються без належного ремонту, планування «радянські», вкрай незручні. Ці, і ще ряд факторів грають далеко не на користь «вторинки».

Плюси покупки на первинному ринку

   Квадратний метр нерухомості обійдеться значно дешевше в споруджуваному будинку. Якщо тільки закладається фундамент, то квартира обійдеться наба ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 754 | Дата: 19.11.2015 | Коментарі (0)

   Сьогодні в умовах кризи кожен з нас шукає способи заощадити і надійно вкласти накопичені кошти. Відмінним методом витрати капіталу є покупка нерухомості. Наприклад, можна звернути увагу на квартири в Івано-Франківську на вторинному ринку або в новобудові. Не сумнівайтеся, це вигідне усіх відношеннях рішення. Адже це курортне місто з розвиненою інфраструктурою і ціни тут зберігають завидну стабільність. І щоб провернути подібну угоду так, щоб при цьому зберегти якусь частину свого бюджету, потрібно пам'ятати деякі правила.

   Вірні способи заощадити на покупці квартири

   На ринку нерухомості фахівці ріелтори радять керуватися такими правилами:

   Якщо ви плануєте заселитися в новобудові, то важливо знати про те, що на етапі забудови багато компаній пропонують величезну кількість цікавих пропозицій.

   По можливості купувати житло потрібно шляхом повної сплати. У такому випадку забудовник пропонує найбільш привабливі умови.

... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 694 | Дата: 18.11.2015 | Коментарі (0)

Квартирне питання було і залишається актуальним для багатьох людей, які не можуть визначитися з тих чи інших причин з вибором відповідного житла. Багато витрачають свого особистого часу на пошуки підходящої квартири, але сьогодні самостійний пошук квартири це досить рутинна і невдячна робота. Старі методи пошуку житла на сьогоднішній день втратили свою актуальність, тому краще цю справу довірити професіоналам, робота яких дасть конкретний результат.

Як показує практика, одного бажання замало, щоб знайти і купити собі відповідне комфортне житло, оскільки сьогодні алгоритм пошуку ускладнився. Краще цю справу довірити людям, що знають в ньому толк і відчувають до нього професійний інтерес.

Отже, схема пошуку і покупки квартири досить проста і містить всього чотири пункти:
1. Вибір району.
2. Розрахунок вартості житла.
3. Визначення якості й стану квартири (кількість кімнат, планування, наявність ремонту і т.д.).
4. Вибір ріелтора та Бюро нерухомості.

По першому пункту все досить просто: вибираєте максимально зручний район з розвиненою інфраструктурою, ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 755 | Дата: 17.11.2015 | Коментарі (0)

    Головною причиною, по якій попит на житло в новобудовах не стає менше, експерти ринку нерухомості вважають нову і продуману політику забудовників. Полягає вона в одній простій істині: будівельні компанії змінили пріоритети і пропонують до продажу новобудови для середнього класу. Аналіз «первинного» ринку показав, що самі жадані сьогодні одно і двох кімнатні квартири з адекватною площею, тобто від 30 до 60 кв.м. Інтерес покупців до даного виду житла пояснюється також досить просто: сучасні технології будівництва забезпечують комфортне проживання зі зручним плануванням, покращеними умовами (просторими кухнями і санвузлами), потужної електропроводкою і утепленими фасадами, а також розвиненою інфраструктурою.
Неприємні «сюрпризи» обходимо стороною

   Незважаючи на значну економію і різні знижки залежно від етапу будівництва, а також можливість розстрочки на тривалий час в новобудов є і «підводні камені». Тому, перш ніж відправитися на підписання договору із забудовником, варто ознайомитися зі списком ризиків та порадами як їх уникнути.

     ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 610 | Дата: 13.11.2015 | Коментарі (0)

Замислюючись про придбання нової квартири ми, як правило, розглядаємо варіанти, враховуючи різні параметри нового житла. Одним з основних обмежуючих факторів є вартість. У більшості випадків, ми маємо певну суму, більше якої не можемо витратити на нову квартиру. Одним з оптимальних варіантів купити хорошу зручну квартиру за розумну ціну буде придбання квартири в новобудові.

Вибір на користь квартири в новому будинку має безліч переваг:

Купити новобудову в Івано-Франківську можна за відносно низькою вартістю. Якщо комплекс ще не зданий і знаходиться тільки на стадії будівництва, то вартість квадратного метра буде нижчою, ніж у вже готовому будинку.
У нових квартирах встановлено вперше хороші металопластикові вікна, труби, і решта сантехніка теж у повному порядку. Вам залишиться тільки зробити ремонт у кімнатах і можна переїжджати.
Хороша інфраструктура. Новобудови в Івано-Франківську, як правило, спочатку плануються з хорошим закритим двором, часто є паркінг. Для власників автомобілів це особливо зручно - не потрібно думати, де залишити свій автомобіль.

Можли ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 601 | Дата: 25.08.2015 | Коментарі (0)

Як можна прискорити продаж квартири?
Бувають ситуації, коли продати нерухомість потрібно швидко. У цьому випадку краще не займатися розміщенням реклами і пошуками клієнтів самому, а довіритися надійному ріелторському агентству. Скажемо чесно, в період спаду активності на ринку нерухомості купити квартиру набагато простіше, ніж продати. Навіть найпривабливіші пропозиції найчастіше місяцями «висять» на сайтах без всяких змін, і за півроку квартиру може подивитися від сили з десяток клієнтів. Але все ж прискорити процес продажу цілком можливо.

Для початку потрібно визначитися зі статусом вашої нерухомості. Якщо це житло вище середнього рівня, то безглуздо звертатися до ріелторів, які в основному працюють з недорогим житлом і мають відповідну базу потенційних покупців. Потрібно знайти агентство, що працює з покупцями, готовими платити за нерухомість більше. Потім слід простежити, щоб були зроблені якісні фотографії, а в описі, яке буде публікуватися на сайті і в інших джерелах, були висвітлені всі плюси вашої нерухомості (близькість до зупинки, ​​новий ремонт і багато іншого). Охоплення аудиторії пов ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 569 | Дата: 25.08.2015 | Коментарі (0)

Актуальним питанням нашого часу, яким цікавиться безліч молоді, особливо випускники вищих навчальних закладів, є правильність і раціональність вибору майбутнього житла. 

В наш час дуже часто люди стикаються зі складними ситуаціями, оскільки компанії, які надають послуги, замовчують про деякі тонкощі, які потім виростають у глобальні проблеми, в деяких випадках доходить навіть до судових розглядів. Для звичайної людини дуже важливо знати, як уберегти себе від ріелторів, які надають неякісні послуги. Дуже часто так трапляється, що на вулицях великих міст люди пропонують послуги з оренди житлової площі. При цьому, в деяких випадках такі особини стверджують, що працюють від імені компанії з надання таких послуг з гучними іменами. У деяких випадках це спеціально підготовлені люди, які вміють переконувати, але в більшості своїй це люди, які просто працюють на себе і намагаються попросту збільшити свій прибуток. У разі оренди житла у таких персон, ви піддаєтеся ризику оренди житла, в якому не витримані навіть самі мінімальні санітарні норми, або навіть буває таке, що ріелтори відправляють жити людей в будинки, які з ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 516 | Дата: 28.07.2015 | Коментарі (0)

Як не помилитися з вибором квартири?
Купівля житлової нерухомості - великий крок для кожної людини. Адже буде неймовірно прикро, якщо придбане житло, за яке ви віддали неймовірну суму грошей, врешті-решт, вас розчарує. У першу чергу визначіться, в якому районі ви б хотіли жити. 

Звичайно, переїзд вимагає великих зусиль і терпіння, і щоб не потрапити в халепу, будьте дуже уважні, адже в подібній справі не існує дрібниць.

На що слід звертати увагу?

Отже, з яких-небудь причин ви прийняли рішення придбати нове житло. З чого ж почати цей непростий процес? Для початку варто визначитися з районом, в якому буде знаходитися ваша нова квартира. Підхід до даного «пункту» суто індивідуальний. Виділіть важливі для вас критерії: екологічність, доступ до транспорту, розвинена інфраструктура, наявність поруч школи, дитячого садка, якщо це потрібно, і т.д. Слід брати до уваги і кримінальну обстановку.

Ви вибрали район, тепер необхідно ретельно оглянути будинок і під'їзд. На що тут робити акцент? ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 537 | Дата: 28.07.2015 | Коментарі (0)

Як вибрати квартиру для покупки?
Кожна людина мріє про власну квартиру, але лише в деяких ця мрія стає реальністю. Житло - це невід'ємний атрибут комфортного життя, а своє житло - це подвійна розкіш, яка дає впевненість у завтрашньому дні. Саме тому квартири повинні повністю відповідати вашим вимогам і можливостям. Чим керуватися при виборі?

Купуємо квартиру мрії

Як і при будь-якій покупці, тут існують певні критерії вибору, причому для кожного вони свої. Комусь важливо перебувати в центрі подій, комусь - вкластися в бюджет. Однак існують і загальні правила:

- вартість;
- призначення;
- первинний або вторинний ринок;
- район, будинок, поверховість, кількість кімнат.
Дуже важливо розуміти, що ціна покупки завжди може бути різною, а за однакову суму можна купити хорошу квартиру на околиці або «вбиту» в центрі. Що краще - вирішувати вам. Якщо ваша мета - вкладення фінансів у нерухомість, а не самостійне проживання, то найзручнішим форматом буде або найдешевше або найдорожче житло. Попит на перше нік ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 562 | Дата: 28.07.2015 | Коментарі (0)

Що вибирати: первинне і вторинне житло?
Яке житло краще придбати - в новобудові або ж на вторинному ринку? Про це замислюються всі, хто стикається з необхідністю покупки нерухомості. Якщо порівнювати, наприклад, нерухомість Івано-Франківська, то тут є багато пропозицій в новобудовах, але при цьому попит на вторинне житло також не знижується. Який же із двох варіантів краще вибрати?

Купівля нової нерухомості

Переваги нової квартири переоцінити складно. Вам дістається житло у відмінному стані, щойно після ремонту. Ви можете за власним бажанням облаштувати його «з нуля», втілюючи будь-які ідеї.

У більшості сучасних новобудов всі квартири мають велику площу, на відміну від старих будинків кімнати тут просторі, світлі, дійсно є де розвернутися.

Також нові житлові комплекси обладнані підземними паркінгами, мають закриту територію з охороною, а на першому поверсі часто розміщуються магазини, спортзали та інша корисна інфраструктура.

З мінусів новобудов можна ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 844 | Дата: 28.07.2015 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ - унікальне історичне місто, ціна на нерухомість в якому пояснюється не тільки туристичним інтересом (особливо неподалік розташованим гірськолижним курортом Буковель) і культурною цінністю, а й красою. Нові будинки в місті забудовуються з цікавим архітектурним присмаком, і купівля квартир в них завжди вважалася хорошим вкладенням. Продаж нерухомості у Івано-Франківську завжди затребувана: ринок дуже жвавий, стабільно ринкові і актуальні тут ціни на оренду приміщень. Об'єкти привабливі для інвестицій, оскільки в місті постійно приймають туристів і приїжджих з усіх куточків країни, проводяться різні заходи.

Щоб зорієнтуватися в питаннях ціни і якості, варто знати деякі нюанси. Місто, у якому вистачає радянських будинків в кварталах на околицях, а також є точкові забудови нового типу. На вартість квадратних метрів впливає зручність розташування, навколишня інфраструктура, кубатура об'єкта і ряд інших чинників. Ринок продажу житла знаходиться в стабільному стані. Якщо вас зацікавила купівля житлової нерухомості у Івано-Франківську, для оптимального пошуку рекомендується розглянути всі варіанти ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 519 | Дата: 21.07.2015

Дослідження ринку нерухомості - не така вже дивовижна і рідкісна річ. Якщо подумати, практично кожен покупець в спрощеному вигляді проводить його для себе під час пошуку оптимального варіанту житла. Він порівнює пропозиції, зіставляє ціни і те, за якими критеріями вони призначаються, починає розуміти середньостатистичну вартість квадратних метрів в тій чи іншій категорії. Але куди більш глибоке, ґрунтовне дослідження ринку замовити прагнуть великі і середні гравці ринку нерухомості.

Якщо ви забудовник, то повинні бути впевнені, що на збудовані квадратні метри знайдеться покупець або орендар. Тому, перед тим як приступати до втілення своїх планів, не завадить замовити дослідження споживчого попиту, включаючи його структуру і прогнозування розвитку подій.

Може бути актуально і вивчення цінової ситуації. Замовити дослідження ринку можуть представники бізнесу, які мають намір реалізувати певний проект, однак не впевнені, що він може бути затребуваний з урахуванням собівартості і маржі.

Іноді для бізнесменів важливо вирахувати, в яку область ринк ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 487 | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

Маючи намір придбати житло, будь-яка людина звернеться за інформацією про пропозиції в необхідному населеному пункті і в бажаному районі. На сьогоднішній день пропозицій стільки, що самостійно осягнути їх масив просто неможливо. Досвідчений ріелтор допоможе набагато швидше підібрати доступний варіант будинку або квартири, грамотно оформити всі необхідні документи і договір купівлі /продажу.

Які будинки краще?

Від того, з якого будівельного матеріалу зведений будинок, залежить подальша його експлуатація, довгостроковість комфортного життя в його квартирах.

Особливим попитом користуються будинки з таких будматеріалів:
Цегла, що вважається найбільш витривалою, століттями перевіреним будівельним матеріалом, але бентежать його недоліки - дорожнеча закладки фундаменту, знижені теплоізоляційні здібності, слабина до різниці температур.
Дерев'яний брус / масив / колоди, що є екологічно чистим, ефектним і престижним матеріалом для будівництва будинку. Але є недоліки і у дерева - досить висока вартість, всихання дерева з роками, пі ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 501 | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

Дуже часто люди стикаються з недобросовісними забудовниками, які використовують різні способи, щоб обдурити потенційного споживача.

Найпоширенішим обманом, використовуваним шахраями, є продаж неіснуючої квадратури житлової площі, яка пропонується за низькими цінами. Часто реклама таких квартир друкується у великих кількостях видань, щоб в результаті залучити більшу кількість жертв. При цьому ділянка, на якій планується будівництво, огороджують значним парканом і створюються видимість активних робіт на ньому.

Ще одна схема можливого обману полягає в продажу однієї і тієї ж житлової площі декільком покупцям. Зазвичай, існує велика небезпека попастися на цей обман, якщо ви укладаєте договір про покупку в пайову участь у будівництві.

Слід серйозно задуматися про придбання квартири в новобудовах, якщо запитувана вартість, нижче ринкової на тридцять-сорок відсотків, так як, найчастіше, такі варіанти пропонують саме аферисти. Перед тим, як укласти угоду про покупку житла, варто поспостерігати тривалий час за ходом будівництва, щоб зрозуміти воно реальне чи ні. Рекомендується також перевірити документи забудовника, що стосуються дозво ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 563 | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

Ріелторська діяльність - це професійна діяльність посередника на ринку нерухомості в інтересах клієнта надання ріелторських послуг з об'єктами нерухомості відповідно діючого законодавства. Це може бути продаж квартири або комерційної нерухомості, будинку чи іншої нерухомості. В даному випадку розглянемо операції зв'язані з продажем об'єктів нерухомості.
Перж, ніж довірити ввесь документальний супровід тому чи іншоу ріелтору або агенству нерухомості, потрібно вияснити, скільки років він працює на ринку, яка у нього репутація та відгуки. Сьогодні серед ріелторських компаній іде серйозна боротьба за клієнтів, тому будь-який факт заплямованої репутації дуже швидко розповсюджується. Професіоналізм ріелторів - це візитна карточка фірми, тому агенство нерухомості зацікавлене, щоб його працівники мали відмінну репутацію. Якість наданих ріелторських послуг - це вагома економія часу на реалізацію цілі клієнта. Чим менше клієнт витрачає своїх зусиль, тим якісніша послуга надана агенцією. За надані ріелторські послуги агенством нерухомості стягується плата, розмір якої становить 3% від загальної вартості нерухомості.

... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1246 | Дата: 10.09.2014 | Коментарі (0)

Вам набридли сусіди? Ви втомилися від свого старого будинку, який вже не придатний для життя?

В такому випадку настав самий час для того, щоб задуматися над купівлею квартири. Але це легше сказати, ніж зробити. Купити квартиру зараз не так вже й легко через великої кількості факторів, наприклад аферисти чи просто банальна відсутність цікавих для вас варіантів. Для того, щоб убезпечити себе і спростити свій вибір, варто звернутися в одне з численних агентств нерухомості в своєму місті. Там Вам допоможуть вибрати і купити квартиру за плату у вигляді певної комісії (у відсотках від ціни угоди).

Ні для кого не секрет, що в світі зараз вирує економічна криза і зараз саме час купувати нерухомість, зокрема в цей період можна дешево купити квартиру. Також зараз стало поширеним таке явище, як громадські торги. Громадські торги - це вид цивільно-правової санкції, яка застосовується, коли боржник не може виконати свої зобов'язання перед кредитором, в результаті чого кредитор несе істотні збитки. З громадських торгів можна купити заставне майно, за яким боржник не може виконати свої зо ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1036 | Дата: 09.09.2014 | Коментарі (0)

 

Квартири в Івано-Франківську

- будь-які операції в стислі терміни і максимально ефективно від бюро нерухомості "Метраж".

Ми пропонуємо вам широкий спектр послуг:

     продаж квартир в Івано-Франківську: сотні варіантів житла у всіх районах міста як на вторинному так і на первинному ринку міста;
   купівля квартир в Івано-Франівську: ефективна база однокімнатних, двокімнатних, трикімнатних і багатокімнатних квартир допоможе вам купити квартиру в Івано-Франківську швидко, зручно і без клопоту;
     вартість квартир: експертна оцінка нерухомості допоможе вам правильно оцінити купувати та продавати власне житло.

Завдяки послугам нашого агентства нерухомості, продаж, купівля квартири стає максимально комфортною і швидко вирішуваним завданням. Команда досвідчених спеціалістів допоможе вам здійснити будь-яку операцію на ринку нерухомості.

Інформація на нашому сайті буде корисною як для клієнтів, так і для ріелторів ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 608 | Дата: 09.09.2014 | Коментарі (0)

Як швидко продати квартиру в Івано-Франківську і отримати максимальний прибуток?

Для продажі квартири в Івано-Франківську потрібно визначитися яким чином Ви будете займатися реалізацією своєї нерухомості. Можна пробувати самому, це стосується тих випадків, коли у Вас є чимало вільного часу і мінімум необхідних для цього знань або звернувшися в агенство нерухомості. Якщо Ви все ж таки вирішили звернутися в агенство, то користуйтися послугами перевірених агентств - це не тільки значно заощадить ваш час, але і захистить фінанси. Для цього не потрібно бігати по всіх агенсвам, адже в більшості випадків всі агенства між собою співпрацюють, тому визначтесь з тим хто на Вашу думку для цього підходить найбільше. Зараз найбільш популярним кроком являються агенства, які мають власні сайти і подати власну заявку Ви зможете не витрачаючи власного часу, перевагами цього методі являється, що Ваша інформація відразу потрапляє в базу даних агенства і її зможуть щодня бачити по декілька сот потенційних покупців і якщо ціна квартири не буде завищеною, то ймовірність продажі такої квартири є дуже високою. Продаж нерухомості ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 864 | Дата: 06.09.2014 | Коментарі (0)

На дане питання неможливо однозначно дати відповідь. Існує безліч причин в яких ховається істинна. Середн них виділяють такі: не правильно визначена ціна, агент не приділяє достатньо часу для продажу квартири, чи не досить професійний, не складений план продажу.

Розберемо всі ці моменти по порядку.

Правильне визначення ціни - вкрай важливий елемент продажу на сьогоднішньому ринку. Кілька років тому, коли ціни на нерухомість постійно росли, навіть якщо на початку продажу ціна була завищена, через короткий час ринок «наздоганяв» ціну квартири, і така квартира благополучно продавалася. За останні роки ситуація міняється, на неї впливають багато чинників, починаючи від інфляції і закінчуючи прив'язанням ціни до вартості валюти. На ринку типового житла продаються тільки квартири в найнижчому ціновому діапазоні з ряду аналогічних пропозицій, і сьогодні завищення ціни, часто навіть на 5000 у.о. є критичними для продажі. Квартиру за завищеною ціною мало того що не візьмуть, так ще й згодом таку квартиру, можливо, доведеться продати дешевше. Ситуація з нетиповим житлом щ ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 673 | Дата: 06.09.2014 | Коментарі (0)

Як накопичити гроші? Як швидко накопичити гроші? З цим питанням досить часто зустрічаються ті, хто хоче накопичити на квартиру. Адже у великих містах квартира коштує дорого і накопичення навіть на початковий внесок по іпотеці або доплату на обмін, являє собою досить тривалу задачу.
       Як вирішити цю задачу накопичення грошей, в даному випадку на квартиру? Коли таке питання встає, то можна часто чути від тих, хто жодного разу ні на одну з великих речей не накопичив, думка про те, що або потрібна величезна сила волі (якої у нього немає, але про те, як розвинути силу волі), або що при його заробітній платі неможливо накопичити значних грошей. Ну може бути колись потім, коли заробітну плату підвищать (діти виростуть, розберуся з меблями та одягом), то гроші можна буде накопичити.
       Ці відмовки в принципі корисні для того, щоб не було відчуття провини. Адже можна сказати самому собі та іншим, що ось вони є зовнішні обставини, які не дозволяють накопичити на квартиру. Однак це ніяк не допомагає з власним завданням накопичення.
       &n ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 787 | Дата: 03.09.2014 | Коментарі (0)

    Якщо ви повірите в те, що зможете поліпшити житлові умови, купити квартиру, то почнете діяти, і рано чи пізно поліпшите свої житлові умови. Без розуміння того, як ви це зробите, ви будете стояти на місці дуже довго. Разом, як повірити в себе і в досяжність купівлі квартири?

   Першим, і можливо найважливішим кроком, є зниження цілі до самого можливого мінімуму. Ставте перед собою мінімально можливу мету. Якщо у вас нічого немає і ви живете з батьками або знімаєте квартиру, то поставте мету купити невелику кімнату на околиці міста. Якщо ви живете в однокімнатній квартирі, то не прагнете відразу переїхати в чотирикімнатну, поставте мету купити двокімнатну квартиру або зовсім невелику трикімнатну за ціною, аналогічною двокімнатної і т.д.
        Звичайно, мінімальна мета відрізнятиметься для людей з різними доходами і характерами. Але загальний принцип все-таки такий - ставте мінімально можливу ціль! Друге. Потрібно візуалізувати образ мети, і тоді вона сама як би реалізується. Що головне, це тримати в голові образ, концентруватися на ньому і нібит ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 745 | Дата: 03.09.2014 | Коментарі (0)

   Які причини невдач при купівлі квартири? Їх, звичайно, декілька. Але одна причина заслуговує того, щоб присвятити їй цілу статтю, так як вона є причиною номер один і вона перевищує за значимістю всі інші причини разом узяті. Це - завищена мета. Яку мету ставити перед собою при придбання житла? Велику чи маленьку?
       Про що мріяти - про незначне поліпшення житлових умов, або про ідеальну, велику квартиру (котедж)?
     Вислуховуючи різні думки і у всіх випадках вони розходяться з даного приводу. Більшість авторів схиляються до думки, що потрібно ставити перед собою тільки великі, глобальні цілі. Ці цілі ніби як будуть надихати людину на понад-досягнення. А маленькі цілі ніби як погано досягаються, і після їх досягнення нібито буває розчарування.

Спочатьку хочеться переповісти історію. Близько 14 років тому я розмовляв з одним своїм знайомим. Що у мене, що у нього була житлова проблема. Кожен з нас мріяв поліпшити свої квартирні умови. Я жив з батьками та іншими родичами (сім'єю сестри з немовлям) в двокімнатній, прохідний хрущовці. У ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 754 | Дата: 03.09.2014 | Коментарі (0)

 У чому одна з основних причин невдач в житті і в тому числі при купівлі нерухомості? Не потрібно бути першовідкривачем, якщо сказати, що це помилкові свідомі або підсвідомі переконання по відношенню до якогось аспекту життя.
        Якби не було цих помилкових переконань, то не було б невдач, які, по суті, являють собою неприємне зіткнення наших уявлень про життя з реальним життям.
       Якщо стосовно купівлі нерухомості, то можна привести досить багато припущень, які впливають на нашу поведінку. А як впливають? Звичайно, дуже погано. Деякі живуть десятиліттями з батьками, хтось у комунальній квартирі або постійно орендує квартиру.
        Як це працює? Ми беремо ці неправильні уявлення за основу, а потім будуємо на них бездоганну логічно правильну конструкцію з якої стає ясно, що нічого робити не треба, або навпаки треба, але не так як потрібно.
        Після того, як ці переконання шляхом багаторазового повторення закріпляться, людина часто взагалі перестає сумніватися в них і відстоює ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 649 | Дата: 03.09.2014 | Коментарі (0)

Купівля квартири, яка знаходиться в заставі у банку, може виявитися досить-таки вигідною операцією. Якщо людині треба терміново повернути кредит банку, але грошей у нього немає, то він стає більш поступливим щодо ціни на квартиру, а це означає, що вам буде вигідно купити таку квартиру.

Так як подібні угоди в період кризи не рідкісні, то банки розробили повністю легальні схеми купівлі-продажу нерухомості, що знаходиться в банківській заставі за кредитом.

Заставне майно залишається у боржника в користуванні, і відчужується лише після згоди заставодержателя, або після зняття обтяження з майна.

Значить, перед тим як вибрати спосіб придбання подібного майна, потрібно впевнитися - чи є у вас вибір взагалі. Це питання залежить від рішення банку, у якого знаходиться в заставі куплена квартира.

Купівля квартири знаходиться під кредитом: варіант безпечний

1-й варіант придбання подібної квартири - це бажання банку супроводжувати угоду купівлі-продажу. Тут банк зв'язується з р ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 821 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Будь-яка людина, яка вирішує виставити на продаж свою нерухомість, роздумує про те, як би найефективніше це зробити. І, звичайно ж, зовнішній вигляд будинку або квартири відіграє тут не останню роль. Наприклад, якщо продавець - франківчанин, то йому для початку треба дізнатися скільки коштують квартири в Івано-Франківську в хорошому стані або потребують ремонту. Дізнавшись діапазон цін в своєму сегменті і то, наскільки якість об'єкта впливає на його вартість, більшість власників приступають до ремонту свого житла, з метою підвищення його ціни при продажі. Однак більшість людей після купівлі житлоплощі і щасливого новосілля в першу чергу мають намір провести там ремонт за своїм смаком, і власне роблять це.

Тому ми можемо задатися цілком розумним запитанням: а чи треба в принципі ремонтувати житло перед продажею? Щоб відповісти на нього, досить оцінити зовнішній вигляд самого об'єкта, а саме: наскільки доглянутим і охайним виглядає житло, чи в нормі електрика, в якому стані труби та сантехніка? Якщо з усім цим все в порядку, то затівати ремонт не має особливого сенсу, так як звичайний «косметичний ремо ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 689 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

По суті, купівля квартири можлива тільки двох варіантів. Це придбання квартири в новобудові або на вторинному ринку житла. Однозначно перевага нової квартири це її новизна, а вживані квартири підкуповують своєю ціною.

Незалежно від того, чи цікавлять вас квартири в Івано-Франківську або іншому місті, при придбанні житла в новому будинку треба уважно вивчити певні документи продавця, тобто: документ, що підтверджує законність надання земельної ділянки для будівництва, інвестиційний контракт між муніципальним органом і замовником будівництва, а також контракт між співінвесторами і замовником будівництва. Правовстановлюючими документами продавця вважаються: договір поступки права інвестування, договір пайової участі у будівництві та інші документи, за яким продавець володіє правом переуступати третім особам свої права. Договори такого роду повинні бути зареєстровані у відповідальному за будівництво органі муніципалітету. Якщо Ви маєте справу з ріелторської фірмою, то вимагайте у її представника для ознайомлення договір доручення, за яким ця компанія займається продажем квартир у будинку-новобудові.

... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 750 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Багато людей, навіть маючи фінансові можливості для придбання житла, відкладають процес пошуку квартири, боячись різних ускладнень в ході діяльності. Причиною цьому можна назвати почастішали в недавньому минулому незаконні махінації з нерухомістю. Якщо і ви ставитеся до цієї категорії, то усвідомите для себе, що забезпечити операцію цілком реально. Для цього потрібно лише слідувати простим рекомендаціям.

Багато квартир в Івано-Франківську виставлені на продаж зараз. І більшість з них пропонується купити через агентство нерухомості. Навіть ті оголошення від нібито прямих продавців, які ви знаходите в інтернеті і газетах, розміщуються ріелторами. Клієнт, який подзвонив за вказаним номером, обов'язково зацікавиться тими послугами, які йому запропонує посередник у сфері операцій з нерухомістю.

Не забувайте і про участь досвідченого юриста в цій угоді. Природно, підписання договору буде відбуватися виключно в присутності нотаріуса. Але перед тим, як погодитися на купівлю конкретної квартири, ви повинні дізнатися, чи може вона бути вам продана. Нерідко виникають такі ситуації, ко ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 589 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ є одним з найкомфортнішим для життя містом України. Івано-Франківськ знаходиться на першому місці за рівнем злочинності в регіоні. Місто має сучасну інфраструктуру, постійно розбудовується, поблизу прекрасні карпатські маршрути, тому воно дуже привабливе для проживання. У місті досить розвинена культурна інфраструктура: велика кількість місць для відпочинку, пам'яток, музеїв. Всі ці місця відпочинку зроблять ваше дозвілля цікавим і незабутнім. Тому недорогі квартири в Івано-Франківську завжди будуть користуватися підвищеним попитом у населення, так як це по суті є гідним капіталовкладенням, а також вирішує житлову проблему.

Схема купівлі квартири в Івано-Франківську така ж проста, як і в інших містах України. Продавець і покупець укладають попередньо договір завдатку квартири. Після цього продавцем розпочинається процес підготовки та збору всіх необхідних документів для віджучення квартири.

Існує кілька способів пошуку квартир. Покупець шукає інформацію в газетах. Це не дуже надійний спосіб покупки квартири, так як покупець спілкується безпосередньо з прода ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 591 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Про те, що на ринку нерухомості існує первинний і вторинний ринок житла, знає майже кожна людина. Незаперечні переваги є як і у першої категорії, так і в другої. Розглянемо, якими достоїнствами і недоліками володіє купівля житла в новобудовах.
1. Переваги купівлі

- Більш низька вартість. Буває, що різниця досягає 20-30%. Можливість розстрочки платежу різними способами (на що піде не кожен продавець вторинного житла).

- Відсутність «історії» квартири. Це означає, що у нового житла ще не було власників, які можуть несподівано пред'явити свої права на нерухомість вже після купівлі. Юридична чистота квартири також обумовлена ​​«чистотою» прописки (на новій житлоплощі ще ніхто не прописаний, а, отже, не виникне зайвих проблем з подальшою випискою «старих господарів»).

- В'їзд буде здійснено в новий будинок. Це означає, що в найближчі роки не повинно виникнути проблем з каналізацією, дахом, ліфтами та іншим (якщо будівництво вироблялося по всім нормам і стандартам).
2. Недоліки купівлі

< ... Читати далі »
Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 833 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Важлива подія в житті - придбання квартири на вторинному ринку. Варто бути надзвичайно уважними, щоб завершити таку угоду вигідно для себе. Одним з головних питань під час оформлення подібного договору - юридична чистота історії квартири. Тому, якщо ви вирішили купити квартиру, то вам варто діяти за розміреного спочатку планом, обов'язково ретельно оглянути особисто об'єкт, критично ставитися до справи.

План зазвичай передбачає вибір хорошого району в місті (екологія, ціни, доступність магазинів), поверховості будинку, типу квартири. Варто подбати і про сусідів, найближчих (які це люди, галасливі Чи, наявність дітей, короткі характеристики подібного роду можна отримати у інших сусідів) і дальніх (не варто купувати вторинку близько заводу або з поганим видом).

Важливий нюанс при виборі нового житла - документація. Необхідно зібрати цілий пакет даних, оплатити при необхідності експертизу, перевірити достовірність в реєстрах. Квартира повинна належати саме тій особі, яка продає її вам. Варто встановити і коло людей, які можуть зажадати (потенційно) через суд прав на житлоп ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 829 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Вирішення питань, пов'язаних з нерухомістю мають багато випадків шахрайства, тому люди часто просто боятися проводити різні операції самостійно. Купівля або продаж майна повинна супроводжуватися контролем, який і забезпечують ріелторські контори.

Звичайно, можна виконати все самостійно, але відсутність певних знань і досвіду може бути чревате наслідками, адже необхідно знати всі формальності справи. Брак знань у житловій сфері може позначитися на процесі збору необхідного пакету документів. Одним з величезних переваг роботи з агентствами нерухомості - це економія часу. Можна довіритися професіоналам і не переживати за результат, так як приватний ріелтор сам зацікавлений в успішному проведенні угоди. Головне - підібрати надійну компанію з кваліфікованими фахівцями.

Для клієнта єдиним мінусом співпраці є подорожчання процесу, однак воно гарантує швидкий і успішний дозвіл питання. Будь-яка взаємодія з ріелторської конторою вигідно в термінових ситуаціях.

При покупці житла ріелторська компанія допоможе підібрати відповідний варіант і дізнати ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 624 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Елітної квартирою вважається те житло, яке розташоване в спеціально відведених дорогих житлових комплексах. Також, це може бути квартира в старому фонді, що має, перш за все, архітектурну цінність. Ціна таких квартир, як і в першому, так і в другому випадку достатньо висока і має значну відмінність від цін квартир в звичайних районах, з відносно звичайними умовами. Звичайно, купуючи таку квартиру, варто дивитися на декілька чинників, завдяки яким, можна говорити про головне - комфорт і безпеку майбутніх мешканців. Після вже варто звернути увагу на особисті вподобання і смаки. Варто сказати, що часто в будинках архітектурної цінності відсутній необхідний комфорт і відповідні модернізовані умови проживання, тому між комфортом та історичною цінністю вибирають найчастіше - комфорт.

Параметри елітних квартир, як правило, можуть бути досить різними. Але все ж, існують деякі стандарти. Приміром, загальна площа апартаментів повинна становити від 120 квадратних метрів (з урахуванням, що в квартирі буде проживати не більше трьох осіб), площа кухні повинна бути не менше 15 метрів. Стелі ж висотою від трьох метрів. Що стосуєт ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 631 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Власне житло - мрія будь-якої людини в сучасному світі. І, якщо її здійснення не за горами, належить вирішити чимало важливих питань. Наприклад, купувати квартиру в новобудові або розглянути ринок вторинного житла? Все більша кількість сімей вибирає саме перший варіант. На що ж слід звернути увагу і з чого почати при виборі такої квартири?

По-перше, варто визначитися з забудовником, дізнатися умови інвестування в новобудову, а також визначитися з районом, в якому ви плануєте придбати квартиру. Для тих, хто живе у великих містах, цей пункт особливо актуальний. Адже дуже важливо, щоб робота знаходилася поблизу, і дорога до неї не забирала великої кількості часу. Також варто звернути увагу на інфраструктуру району: магазини, дитячі сади і школи, парки, розважальні центри та інше. Добре, якщо все це буде в крокової доступності. Якщо ж район новий і тільки забудовується, не соромтеся цікавитися планом його розвитку на найближчі роки.

По-друге, визначтеся з тим, яку суму ви готові витратити на придбання квартири. Врахуйте, що в рекламних оголошеннях продавці вказують ціну на найдешев ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 573 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Кількість новобудов у країні зростає з незначною швидкістю. В обласних центрах і мегаполісах постійно збільшується кількість жителів, в результаті чого виникає потреба в придбанні житла. На превеликий жаль, через нестачу коштів більшість молодих сімей змушені тулитися в гуртожитках або в батьківських будинках.

Для більшості молодят вартість квартири, навіть на вторинному ринку, є непідйомною сумою. Саме тому для багатьох молодих людей квартира в кредит є чи не єдиною можливістю відокремитися від батьків і жити самостійно. Що ж вигідніше кредит або іпотека? Для того щоб дати однозначну відповідь слід оцінити всі деталі конкретного випадку.

Якщо молодій сім'ї не вистачає невеликої суми для придбання квартири, то, звичайно ж, варто взяти кредит. У разі відсутності пристойної суми грошей, порятунком стане іпотека.

Переваги іпотеки:
- Менші відсоткові ставки;
- Великий термін виплати (до тридцяти років);
- Відносно невеликі щомісячні виплати.

Через довгий термін виплат, суми щомісячних вн ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 2410 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Продаж квартири проводиться з певним списком документів. Багато покупців звертають увагу насамперед на ті об'єкти, документи до яких повністю готові. Однак не варто поспішати із заявою про готовність повного пакета документів. Залежно від категорії об'єкта нерухомості та категорії самих покупців їх перелік може змінитися.

Основний і самий затяжний в оформленні документ - це Технічний паспорт. У багатьох власників квартир радянського часу побудови такий документ є. По суті, він являє собою деякий план квартири. Однак більшість покупців вимагає, щоб його оформлення проводилося не раніше, ніж за 1 рік до продажу квартири. Особливо важливо це вимога, якщо береться іпотечний кредит на нерухомість. Законодавчо техпаспорт не застосовується довше 5 років. Тривалість оформлення безпосередньо залежить від вашої готовності заплатити. Вона може складати від трьох днів до 1 місяця. Просто так документ не видадуть. Вашу квартиру провідає інспектор, перевіряючий законність перепланувань. Якщо буде виявлена ​​перепланування (а за неї можуть прийняти навіть створення кладовки з гіпсокартонними перегородками), то оформлення ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 737 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Будь-яка людина, що задумала інвестувати гроші в нерухомість, сподівається заробити на цьому. Зрозуміло, в тому випадку, якщо він сам не збирається проживати в купленій квартирі або заповнити набутий склад тільки своїм товаром. Однак вартість будь-якої нерухомості і орендна ставка пов'язані між собою прямо пропорційно. Тобто елітне житло здається за максимально високою ціною, а «гостинка» на околиці, відповідно, дешево. Яка ж «золота середина» між цими «полюсами» і чи варто займатися здачею нерухомості в оренду?

Відповідь однозначна - варто. Є тільки одне застереження: інвестор не повинен чекати швидкого, одномоментного доходу від квартири, складу, будиночка на узбережжі або магазина. Інвестування в нерухомість дуже дохідний, але клопітливий процес. Одного лише голого факту купівлі-продажу недостатньо. Обов'язково необхідно вкласти ще частину фінансового, фізичного та інтелектуального потенціалу в рекламу, ремонт, оформлення оберемка всіляких юридичних паперів і страховок. Бажано робити все по-закону, тому що. фіскальні органи все частіше знаходять громадян, які намагают ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 661 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Більшість з нас хоч раз у житті стикається з питанням продажу нерухомості або здачі приміщення в оренду. Якщо вам тільки належить займатися подібною проблемою, то, щоб прискорити процес, швидше знайти покупця або орендаря, слід враховувати певні чинники.

На перший погляд може здатися, що тут немає нічого складного. Навряд чи хтось сьогодні задається вже питанням: куди дати оголошення про продаж квартири. Відповідь очевидна. Досить просто розмістити свою пропозицію в місцеву безкоштовну газету або, що ще простіше - на сторінках спеціальних сайтів в інтернеті і покупці не змусять себе чекати. Однак не все так просто. Адже отримати таку газету не складає особливих труднощів, тому подібну пресу читають просто так, з цікавості, на майбутнє і т.д. І телефонні дзвінки з приводу ціни та умов продажу вашої нерухомості так само в більшості випадків будуть марними для вас.

Розумним варіантом буде і рішення подати оголошення на спеціалізованому порталі в інтернеті. На такі сайти, як правило, заходять дійсно зацікавлені люди, яким потрібна в даний час ваша квартира або приміщення.

... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 679 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Перед купівлею квартири необхідно з'ясувати ряд питань, які допоможуть покупцю вигідно вкласти кошти.

Перше, що потрібно зробити-з'ясувати, хто здійснює комунальне обслуговування будинку - державний орган або, можливо, мешканці створили свій власний кооператив.

Також потрібно буде з'ясувати, хто є потенційними сусідами покупця. Проблемою можуть стати галасливі сусіди, а також той факт, що квартири, які знаходяться біля потенційної купівлі, здаються в оренду. Таким чином, неможливо передбачити, якими будуть потенційні сусіди, і як часто вони будуть змінюватися.

Незайвим буде дізнатися, чи є біля житла магазини, зупинки, дитячі сади і школи - загалом, вся інфраструктура, яка необхідна покупцю.

За запитами покупця можна також з'ясувати наявність автостоянки, охороняється чи квартира, чи є в будинку система відеоспостереження.

Перш ніж купити житло, необхідно ретельно вивчити пропозиції, щоб переконатися, що купівля буде оптимальним співвідношенням ціни і я ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 594 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Сьогодні при таких високих цінах на житло дуже необхідно вміти правильно торгуватися при купівлі квартири. Сьогодні можна таким чином заощадити при покупці квартири в середньому від 1 до 5%. Погодьтеся, приємна сума вийде, яку можна буде потім витратити на ремонт в цій же квартирі, купити новий кухонний гарнітур або ж комп'ютер дітям.

Для початку, природно, Вам потрібно визначитися з варіантом квартири. При пошуках не забудьте задіяти всі джерела отримання інформації.

1. Всі друковані видання з нерухомості, не полінуйтеся, продзвонити по ВСІМ телефонами, по всіх оголошеннях, що пропонує відповідний для Вас варіант житла. Навіть якщо Вам не відповіли або ж було «зайнято», не забудьте повернутися і передзвонити! Можливо, саме ТАМ і буде ВАША квартира. А так як дуже низька частка власників житла щодо посередників, то нелегко вийти саме на господаря. Але Ви ж розумієте, що купити квартиру без послуг агентств нерухомості безпосередньо у власника будемо дешевше. Дуже часто виходить, що власник дає оголошення про продаж в одну й ту ж газету нарівні з посередниками (яки ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 642 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Деякі люди вважають, що складнощі можуть з'явитися тільки під час купівлі об'єкта нерухомості. Насправді процес реалізації також має масу складнощів і особливих моментів, і якщо не прийняти їх до уваги, то це може привести до згубних наслідків. Запобігти подібному результату можна, якщо ознайомитися заздалегідь з деякими особливостями.

Безсумнівно, одним з оптимальних варіантів, що дозволяють запобігти формуванню проблем і труднощів, вважається співпраця з посередниками. Оскільки працюють вони чимало, то проблем з підбором клієнтів, яких зацікавить продаж квартир, не виникне. На жаль, під видом агентств нерухомості працює чимало шахраїв, тому багато користувачів вирішуються на самостійний продаж. Крім цього, посередникам необхідно виплачувати комісію.

Завдяки тому, що величезна кількість користувачів на даний момент користується інтернетом, процес реалізації об'єкта нерухомості можна провести власними силами. Безсумнівно, спочатку потрібно визначитися з вартістю. Для цього можна скористатися послугами незалежного оцінювача, відвідати БТІ і провести порівняльний анал ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 604 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Мало не щодня в засобах масової інформації з'являються публікації про різні випадки шахрайства при купівлі житла. Зрозуміло, що далеко не усі такі ситуації потрапляють в ЗМІ, і, якщо не дотримуватися міри обережності, кожен може стати жертвою обману при укладенні угод з нерухомістю. Спробуємо розібратися з основними схемами шахрайства при купівлі квартири і зрозуміти, як цього уникнути.

 Обман при купівлі квартири : нереальна ціна

Щоб уникнути великих податків, багато продавців житла на вторинному ринку просять в документації вказати не фактичну ціну продажу, а набагато меншу, і розуміючі покупці йдуть їм назустріч. Багато з таких угод ніяких наслідків не мають, проте варто розуміти, що якщо впродовж подальшого півріччя продавець захоче через суд добитися визнання угоди недійсною, покупець може розраховувати лише на суму, вказану в договорі.

А якщо врахувати, що ціна нерухомості має тенденцію до зростання, втрати можуть виявитися ще більшими.

Декілька хазяїв однієї квартири

... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 885 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

Звернемо увагу на квартири, які вже комусь належали, тобто на вторинний ринок. Рекомендація № 1: визначитеся, Ви робите все самі або за допомогою ріелтора. Тут, звичайно, вирішувати Вам, але якщо це перша угода, краще не ризикувати. Аж надто багато тонкощів – чого варта тільки перевірка так званої чистоти квартири. Позбавити від цього головного болю можуть агентства нерухомості, в яких є не тільки штат ріелторів, а й юридичний відділ. Супровід всієї угоди – процес не дешевий, тому, якщо грошей все-таки шкода, можна користуватися окремими послугами, найняти юриста для укладення договору купівлі-продажу або оцінки чистоти квартири. Але юрист повинен бути не простий, а спеціалізується на операціях з нерухомістю. Ціна питання: за супровід всієї угоди агентства зазвичай беруть від 2 – 5% вартості квартири, включаючи і послугу з підбору варіантів, і перевірку на юридичну чистоту. Втім, практика показує, що торг доречний майже завжди. Разом з тим, важливо пам’ятати, що є все ж межа, нижче якого ріелтор не піде для роботи за угодою. Необхідні документи: договір з агентством / юридичною компанією, в якому прописані права та обов’ ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 650 | Дата: 31.08.2014 | Коментарі (0)

1 2 »