Головна » 2014 » Вересень » 9 » Купити квартиру в Івано-Франківську
19:39

Купити квартиру в Івано-Франківську

Вам набридли сусіди? Ви втомилися від свого старого будинку, який вже не придатний для життя?

В такому випадку настав самий час для того, щоб задуматися над купівлею квартири. Але це легше сказати, ніж зробити. Купити квартиру зараз не так вже й легко через великої кількості факторів, наприклад аферисти чи просто банальна відсутність цікавих для вас варіантів. Для того, щоб убезпечити себе і спростити свій вибір, варто звернутися в одне з численних агентств нерухомості в своєму місті. Там Вам допоможуть вибрати і купити квартиру за плату у вигляді певної комісії (у відсотках від ціни угоди).

Ні для кого не секрет, що в світі зараз вирує економічна криза і зараз саме час купувати нерухомість, зокрема в цей період можна дешево купити квартиру. Також зараз стало поширеним таке явище, як громадські торги. Громадські торги - це вид цивільно-правової санкції, яка застосовується, коли боржник не може виконати свої зобов'язання перед кредитором, в результаті чого кредитор несе істотні збитки. З громадських торгів можна купити заставне майно, за яким боржник не може виконати свої зобов'язання перед кредитором (банком). Такі квартири іноді можна купити дуже дешево - за половину ринкової вартості, наприклад.

Також, якщо говорити про дешеві квартири, варто відзначити, що їх потрібно шукати в непрестижних районах, наприклад на околиці міста або взагалі за містом, де ціни на нерухомість помітно нижчі, ніж в центрі або в елітних районах міста. Дешеві квартири зазвичай виставлені на продаж в старих будинках, вони зазвичай володіють застарілим плануванням (дуже часто з прохідними кімнатами і так званими "вагонами" і вимагають грунтовного косметичного ремонту. Але зневірятися в даному випадку не варто, тому що, може, будинок ви і не перебудуєте, але ось другі два пункти вирішувані і зажадають від Вас певних грошових витрат, але на виході ви завжди отримаєте саме те, про що ви завжди мріяли, наприклад з однокімнатної квартири завжди можна зробити квартиру-студію!

Пошуки нової дешевої квартири - це завжди дуже трудомісткий процес, який завжди закінчується тим, що нова квартира знаходить свого господаря. Не впадайте у відчай і пам'ятайте: «Той, хто шукає завжди знайде!».

Недарма кажуть, хто володіє інформацією - володіє світом. Провівши глибокий аналіз, таким чином зорієнтувавшись щодо цінового діапазону на ринку нерухомості, можна приступати до процесу купівлі квартири.

Дуже часто оперативна інформація відрізняється від інформації у ЗМІ та інтернеті.

Основні кроки, які потрібно зробити для придбання нерухомості.

1. Завантажте свій мозок і комп'ютер максимальною кількістю оголошень про продаж квартир.

2. Знайшовши підходящий варіант, зв'яжіться з продавцем. В телефонній розмові з'ясуйте всі нюанси продажу квартири - остаточна ціна, вид документів про власність на квартиру, кількість власників, вільна або альтернативна продажа, хто зареєстрований і куди буде виписуватися. Отримавши чіткі відповіді на всі питання, Ви зможете прийняти остаточне рішення про необхідність перегляду квартири.

3. Постарайтеся домовитися про перегляд квартири в світлий час доби. Ви здивуєтеся, скільки «цікавого» навколо будинку приховують сутінки. Підійшовши до квартири, запам'ятайте її номер. Пригадується в подальшому, коли будете вносити завдаток. В квартирі звертайте увагу на ті деталі, які мають для Вас пріоритетне значення. Мої рекомендації, на що слід звернути увагу: перепланування, денне освітлення, таргани або мурахи, протічки на стелі або на стінах (якщо квартира торцева), стан сантехнічних і газових труб, електрика, стан покриття, захаращеність коридору. Якщо в під'їзді є консьєрж - поверніться після перегляду і поговоріть з ним про продавців і сусідів, але ні в якому разі не повертайтеся в квартиру - може трапитися скандал.

4. Якщо квартира Вас влаштовує, Ви хочете її купити, і у квартири немає черги з покупців, не повідомляйте продавцям про своє рішення в першу хвилину огляду квартири. Візьміть паузу до наступного дня. Можливо, продавці подзвонять Вам самі і запропонують хороші умови. Якщо цього не трапиться, зателефонуйте самі і почніть розумний торг. За результатами торгів (вони можуть виявитися і безрезультатними) домовляйтеся про зустріч для підписання авансового угоди (він же договір авансу або застави).

5. Якщо Вам вистачить впевненості (або самовпевненості) поїхати на внесення авансу без фахівця, то розповідати про тонкощі ведення переговорів і підводних каменях попередньої угоди я не буду.

     Але, наступні деталі можна запам'ятати:

- На сьогоднішній день адекватний розмір авансу коливається в розмірі 10 000 грн, якщо хочуть більше - вимагайте обгрунтувань;

- Не забудьте вказати в договорі ціну квартири, терміни виходу на угоду і звільнення квартири, умови проведення угоди, обов'язкове надання перед угодою довідок про відсутність заборгованостей по комунальних платежах і електроенергії, і т.д. і т.п .;

- Все, про що ви домовитеся з продавцями (представниками), повинно бути записано на папері;

- Не вірте нікому;

- Мінімальний термін від договору завдатку до моменту підписання основного договору купівлі-продажу - один тиждень. Цей час потрібний, щоб перевірити квартиру на «юридичну чистоту».

6. Замовте фахівцям перевірку квартири. Обов'язково. І максимально велику і глибоку.

Якщо ви оформляєте квартиру через посередників, то вони самі зможуть все за вас зробити, але якщо у вас є знайомі нотаріуси та юристи можете також з свого боку якщо не всю, то хоч частину перевірити, такі заходи ні в якому разі ваш не зашкодять. Альтернатива перевіркам квартири - страхування ризику втрати права власності.

7. Якщо перевірка квартири не виявила негативних моментів, призначаємо день і час угоди. Якщо же виявилися документальні факти, які можуть надалі обмежити або позбавити Вас права власності на квартиру, забираємо гроші у продавця (адже ми обумовили цей момент в договорі авансу), і починаємо процес пошуку заново.

Якщо даний процес купівлі квартири для вас занадто складний або в вас просто немає на це часу, то ви можете скористатися послугами агенства нерухомості в Івано-Франківську і воно допоможе вам придбати кваритру вашої мрії.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1039 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar