Головна » 2016 » Квітень » 1 » Бартер стає актуальним
15:58

Бартер стає актуальним

Чи багато інструментів для збереження і примноження власних заощаджень є на сьогодні для нас, простих людей? На щастя, такі ще є: нерухомість і ... бартер (!)

Напевно немає змісту розглядати різного роду фонди, купівлю акцій і дорогоцінних металів Кожна з цих тем заслуговує окремого і дуже скептичного розгляду. Адже за даними агентства зі страхування вкладів, більш ніж з 10 000 опитаних громадян Україниї лише 4 відсотки (в районі статистичної похибки) мають необхідні подання про реальні властивості та можливості грошей. Наша фінансова грамотність залишає бажати кращого. Нерідко, більшість громадян, вдаючись до гучних пропозицій підняти свій добробут за допомогою покупки акцій, дохід цей, в результаті, зменшують. Ринок цінних паперів - він як вагітна жінка. Пчихнеш неправильно - можливі і сльози, і скандали. Вчора, наприклад, обшукали офіс якоїсь великої промислової групи - акції тут же обвалилися на кілька пунктів. Або, наприклад, виграв футбольний клуб відомого мільярдера черговий матч, акції іншої його компанії додали у вартості на цілий відсоток. Якось так! Гра в рулетку виходить. Як наслідок, все більше екзотичних способів, що дозволяють знизити ризики, впевнено входять в наше життя. Вірніше, повертаються.

«Мій знайомий, який набив руку в сфері купівлі-продажу квартир в Івано-Франківську, останнім часом все частіше вдається до перевіреного засобу ще не забутих 90-х», - читаємо на одному з форумів. Мова про бартер. А що ще придумати в ситуації, коли більша частина бажаних матеріальних цінностей проводиться за кордоном і коштує в валюті? Правильно, приймати замість гривні ці самі матеріальні цінності, що мають всі шанси в вартості не впасти з урахуванням нестабільності курсу. Якщо ще простіше: навіщо мені продавати земельну ділянку за гривні, і шукати спосіб вкласти куди-небудь ці самі гривні в період стагнації на ринку нерухомості, коли мені пропонують дорожню техніку, паливо, будматеріали, новий автомобіль? Адже все це, в перерахунку на реальну витратну вартість об'єкта нерухомості, купленого пару років назад, обійдеться дешевше відсотків на 30-40! Хіба це не спосіб подолати інфляцію та інші катаклізми? Нехай і екзотичний! Одним словом, бартер потихеньку, але грунтовно охоплює уми, поглинає нікчемну готівку, а й економіку в додачу. По суті, у нього є всі шанси стати одним з ефективних народних інструментів в галузі освіти ілюзії благонадійності.

Втім, як би не вправлялися ми в пошуках способів зберегти кровно зароблені кошти, рано чи пізно все знову повертається до нерухомості. До бажаних квадратних метрів. А що тут? Незважаючи на очевидну затовареність ринку, квартири, особливо економ-класу, продовжують користуватися попитом. «Паркувальне місце» для душі і тіла на період робочого тижня в місті необхідно практично всім: від студента до пенсіонера. Про те, скільки квартир на сьогодні знаходяться в стадії інвестиційної консервації, тобто, куплені і стоять порожніми в очікуванні заповітної години продажу, не знає ніхто, але будь-який агент з нерухомості підтвердить загальновідому істину: часом, в під'їзді або на окремо взятому поверсі заселено мінімальна кількість квартир. Більшість - варто порожніми. Але грошей у людей стає все менше, кредити дорожчають, споживча інфляція розкручується. Імовірність того, що одного разу величезна кількість власників порожніх квартир вирішать раптом витягти свій прибуток - цілком реальний розвиток подій. Ось тільки коли це станеться і чи станеться це взагалі - невідомо нікому. А раз так, то один з найпопулярніших в народі способів зберегти себе від обезцінення валюти, - купити квартири продовжить утримувати перше місце в рейтингу надійності. Втратити тут і справді дуже складно, мова лише про зниження прибутку за рахунок падіння попиту, або посилення контролю наглядових органів. Загалом, покупка квадратних метрів, земельних ділянок і перепродаж їх в форматі бартерних угод ризикують стати справжнім хітом майбутньої економічної стагнації.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1105 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar