Головна » 2016 » Квітень » 01

Чи багато інструментів для збереження і примноження власних заощаджень є на сьогодні для нас, простих людей? На щастя, такі ще є: нерухомість і ... бартер (!)

Напевно немає змісту розглядати різного роду фонди, купівлю акцій і дорогоцінних металів Кожна з цих тем заслуговує окремого і дуже скептичного розгляду. Адже за даними агентства зі страхування вкладів, більш ніж з 10 000 опитаних громадян Україниї лише 4 відсотки (в районі статистичної похибки) мають необхідні подання про реальні властивості та можливості грошей. Наша фінансова грамотність залишає бажати кращого. Нерідко, більшість громадян, вдаючись до гучних пропозицій підняти свій добробут за допомогою покупки акцій, дохід цей, в результаті, зменшують. Ринок цінних паперів - він як вагітна жінка. Пчихнеш неправильно - можливі і сльози, і скандали. Вчора, наприклад, обшукали офіс якоїсь великої промислової групи - акції тут же обвалилися на кілька пунктів. Або, наприклад, виграв футбольний клуб відомого мільярдера черг ... Читати далі »

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1107 | Дата: 01.04.2016 | Коментарі (0)

Згідно з чинним законодавством, розмір пайового внеску при будівництві житлових будинків в Україні встановлений на рівні 4% від загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта, тоді як при будівництві нежитлових будівель та споруд його розмір становить вже 10%.

Можливо, якби сам механізм сплати пайового внеску, так само як і використання цих коштів міською владою, був чітким і прозорим, питання скасування такого відрахування взагалі не стояло б на порядку денному. Однак відсутність чіткої і прозорої схеми сплати і розподілу цих коштів викликає чимало запитань, породжуючи значну корупційну складову на ринку будівництва.

Які зміни пропонують парламентарії і чого дійсно хочуть забудовники.

- Законодавчі ініціативи

На сьогоднішній день на розгляді Верховної Ради знаходяться відразу три законопроекти, що стосуються пайового внеску забудовників. Найсвіжіший з них - №4243 "Про внесення змін до Закону України" Про регулювання містобудівної діяльності "(щодо пайової участі) - зареєстрований в ... Читати далі »

Категорія: Новини нерухомості України | Переглядів: 1009 | Дата: 01.04.2016 | Коментарі (0)