Головна » 2014 » Серпень » 31 » Купівля квартири на вторинному ринку
21:22

Купівля квартири на вторинному ринку

Важлива подія в житті - придбання квартири на вторинному ринку. Варто бути надзвичайно уважними, щоб завершити таку угоду вигідно для себе. Одним з головних питань під час оформлення подібного договору - юридична чистота історії квартири. Тому, якщо ви вирішили купити квартиру, то вам варто діяти за розміреного спочатку планом, обов'язково ретельно оглянути особисто об'єкт, критично ставитися до справи.

План зазвичай передбачає вибір хорошого району в місті (екологія, ціни, доступність магазинів), поверховості будинку, типу квартири. Варто подбати і про сусідів, найближчих (які це люди, галасливі Чи, наявність дітей, короткі характеристики подібного роду можна отримати у інших сусідів) і дальніх (не варто купувати вторинку близько заводу або з поганим видом).

Важливий нюанс при виборі нового житла - документація. Необхідно зібрати цілий пакет даних, оплатити при необхідності експертизу, перевірити достовірність в реєстрах. Квартира повинна належати саме тій особі, яка продає її вам. Варто встановити і коло людей, які можуть зажадати (потенційно) через суд прав на житлоплощу. Важливо знати чи не знаходиться житло під заставою і не чи додається до нього якесь обтяження. Не повинно бути третіх людей між вами і продавцем. Не покладайтеся лише на штампи про виписку, не посоромтеся підняти будинкові книги. В разі підозр сміливо спілкуйтеся з майбутніми сусідами, дільничним, в паспортний стіл. Пам'ятайте про «підводні камені» - прописаних малолітніх дітях, власників, які перебувають на обліку в спеціалізованих установах. Все це коштує перевіряти ще раз, інакше договір може бути визнаний нікчемним. Слідкуйте за тим, щоб квартира одночасно не продавалася відразу декільком господарям.

Після закінчення попередніх оглядів та перевірки паперів, переходьте до договорів купівлі-продажу. Для того щоб не виникло небажаних наслідків, краще передоручити їх складання професіоналам з агентств. Пам'ятайте про те, що в договорі купівлі вторинки повинні вказуватися порядки розрахунку, передачі квартири і фінансових засобів, інші умови, що стосуються квартири. Перед остаточним схваленням договору, перечитайте всі пункти, попросіть в потрібних випадках консультації юриста, вимагайте всі копії. При дотриманні всіх вищевикладених пунктів, купівля квартири на вторинному ринку виявиться для вас легкою і успішною.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 831 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar