Головна » 2014 » Серпень » 31 » Перевірка на юридичну чистоту квартири при продажі
21:32

Перевірка на юридичну чистоту квартири при продажі

По суті, купівля квартири можлива тільки двох варіантів. Це придбання квартири в новобудові або на вторинному ринку житла. Однозначно перевага нової квартири це її новизна, а вживані квартири підкуповують своєю ціною.

Незалежно від того, чи цікавлять вас квартири в Івано-Франківську або іншому місті, при придбанні житла в новому будинку треба уважно вивчити певні документи продавця, тобто: документ, що підтверджує законність надання земельної ділянки для будівництва, інвестиційний контракт між муніципальним органом і замовником будівництва, а також контракт між співінвесторами і замовником будівництва. Правовстановлюючими документами продавця вважаються: договір поступки права інвестування, договір пайової участі у будівництві та інші документи, за яким продавець володіє правом переуступати третім особам свої права. Договори такого роду повинні бути зареєстровані у відповідальному за будівництво органі муніципалітету. Якщо Ви маєте справу з ріелторської фірмою, то вимагайте у її представника для ознайомлення договір доручення, за яким ця компанія займається продажем квартир у будинку-новобудові.

Щоб перевірити, чи чиста юридично та квартира, яку Ви бажаєте придбати на вторинному ринку нерухомості, зробіть наступне: уважно вивчіть правовстановлюючі документи продавця житла. При найменших сумнівах і підозрах не соромтеся задавати продавцеві питання, бо Ви маєте повне на це право. Обов'язково отримаєте в організації, керуючої будинком, всю інформацію з будинкової книги - виписку, в якій будуть перераховані всі особи, які раніше проживали в цікавій для Вас квартирі, де також вказані адреси, за яким ці особи вибули. Перевірте, чи є в квартирі особи, виписані в місця позбавлення волі, безвісти зниклі особи, неповнолітні діти. У разі в квартирі були раніше прописані самотньо проживали пенсіонери або діти, які не досягли повноліття, то варто переконатися в тому, що такі зареєстровані в іншому місці проживання. Така перевірка убезпечить Вас від претензій з боку «раптово» з'явилися колишніх мешканців. Без співучасті в перевірці на «юридичну чистоту» власника квартири, провести таку своїми силами Ви навряд чи зумієте, а значить, швидше за все, купувати таку квартиру дуже ризиковано.

В угоді купівлі-продажу квартир є дуже багато тонкощів, які знають лише професіонали. Ріелтори з солідних агентств нерухомості мають значно більше досвіду і можливостей провести угоду правильно. Крім агентств, сьогодні є й інший варіант покупки нерухомості: взяти на придбання вподобаної Вам квартири мінімальний кредит в якомусь комерційному банку. Банк зі свого боку як зацікавлена ​​в безпечній угоді сторона, дуже ретельно своїми силами перевірить продавця, об'єкт нерухомості, його історію. Також банк надасть до підписання бездоганно складений договір. Крім усього іншого банк буде зі свого боку гарантувати безпечну передачу грошової суми продавцю. Після укладання угоди, покупець може відразу ж погасити борг по кредиту. Так що є і такий варіант купівлі квартири. Сьогодні все більше людей користуються саме цією схемою придбання житла.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 754 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar