Головна » 2016 » Травень » 25 » Як самостійно оцінити квартиру і не прогадати
14:52

Як самостійно оцінити квартиру і не прогадати

Якщо ви вважаєте, що провести оцінку вартості нерухомості складно, тоді просто зверніться до професійних оцінювачів, вони за певну плату зроблять роботу і нададуть результат. Немає гарантії, що ціна нерухомості, яку ви зібралися продавати в повній мірі задовольнить вас. Мають місце випадки, коли представлена ціна, не виправдовує очікування. Не завжди збігається ваша ціна з ціною найнятого оцінювача, який може її вказати на порядок нижче. Щоб себе убезпечити від таких неприємностей, вам необхідно взяти до уваги ряд обставин, які безпосередньо впливають на вартість нерухомості.

Змінити місце проживання в більшості своїй прагнуть практично всі люди. Придбання нового житла за рахунок продажу старого і додавання необхідної суми грошей, в наш час стало практичної буденністю. Тому здійснюючи будь-яку операцію з нерухомістю, важливо правильно провести оцінку вартості житлового приміщення. Це перший і важливий крок до успішної продажу або купівлі нерухомості. У даній статті я розповім про заміну старої квартири на нову квартиру в новобудові.

У даній статті, грунтуючись на власному досвіді, я хочу розповісти як правильно оцінити квартиру при продажу та купівлі. Розглянемо деякі критерії оцінки, які необхідно знати для формування ціни.

Один з головних критеріїв ціни на нерухомість - її площа. Чим більша площа квартири - тим її вартість вища. Враховується також розташування і розмір кухні, балкона, гардеробних і т.п. Однакові за основним показником квартири матимуть нерівну ціну тільки через відмінності в плануванні. Там, де планування більш продумане або поліпшене, там відповідно і ціна на таку квартиру буде більшою. Тому планування квартири у визначенні ціни грає важливу роль.

Ще один з чимало важливих факторів, що впливає на ціноутворення нерухомості - це її місцезнаходження в населеному пункті. Як показує практика чим ближче об'єкт до його центру - тим вона дорожча. Насправді це так. Необхідно відзначити, що цей вислів відноситься до більшості міст України, але в окремих містах по ряду причин зовсім навпаки, центр не котирується, як місце для комфортного проживання людини. І все ж, багатокімнатна квартира з великою площею і з хорошим плануванням, розташована на околиці міста або в приміському районі, може коштувати значно дешевше однокімнатної квартири в центрі міста. Не менш важливо, враховувати інфраструктуру району, наявність близькості магазинів, аптек, зелених зон і парків, зупинок громадського транспорту, виїзду з двору до дороги. Як приклад впливу таких чинників на утворення ціни, необхідно привести роботу по зведенню новобудов забудовниками в місті Івано-Франківську. Так, якщо квартира в новобудові по своєму місцю розташування має вигляд на річку, то ціна за квадратний метр в ній трохи більше, ніж в квартирі, що знаходиться поруч за стінкою, але не з таким видом.

Вартість квартири також визначається її станом. Якщо ви витратили певну суму на ремонт, нехай незначну, передпродажна вартість квартири відразу зростає. Ви самі розумієте, що чиста, охайна квартира коштує набагато дорожче тієї, в якій років 10 Нехай не робився ремонт, не ремонтувалися сантехнічні прилади та комунікації.

Фактор поверховості приміщення також є визначальним при установці ціни. Якщо квартира знаходиться на першому поверсі будинку в межах міста, то її можна реалізувати з хорошою вигодою підприємцям під приміщення для комерційних цілей, а при розташуванні за містом, продати її без зниження ціни буде важко. Особливою популярністю користуються квартири, розташовані між третім і дев'ятим поверхами, якщо цей будинок багатоповерховий.

Провівши невеликий аналіз, по зазначених факторів вам необхідно зробити останній крок - оцінити свою квартиру або будинок. В цьому випадку звернемося до одного або декількох інформаційних видань (газета, журнал чи інтернет-сайт), в яких поміщають оголошення про продаж нерухомості. На даний час інтернет набагато випередив всі інші ЗМІ, перш за все в швидкості і якості оголошень, тому переглянути і сформувати свій аналіз цін на квартири в Івано-Франківську буде зовсім не складно. Переглянувши оголошення про купівлю та продаж квартир в районі розташування об'єкта, ви з великою впевненістю зможете самостійно визначити ціну на квартиру або будинок.

За матеріалами: http://kvarturu.at.ua

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1082 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar