Головна » 2014 » Серпень » 31 » Купівля квартири для здачі в оренду
20:45

Купівля квартири для здачі в оренду

Будь-яка людина, що задумала інвестувати гроші в нерухомість, сподівається заробити на цьому. Зрозуміло, в тому випадку, якщо він сам не збирається проживати в купленій квартирі або заповнити набутий склад тільки своїм товаром. Однак вартість будь-якої нерухомості і орендна ставка пов'язані між собою прямо пропорційно. Тобто елітне житло здається за максимально високою ціною, а «гостинка» на околиці, відповідно, дешево. Яка ж «золота середина» між цими «полюсами» і чи варто займатися здачею нерухомості в оренду?

Відповідь однозначна - варто. Є тільки одне застереження: інвестор не повинен чекати швидкого, одномоментного доходу від квартири, складу, будиночка на узбережжі або магазина. Інвестування в нерухомість дуже дохідний, але клопітливий процес. Одного лише голого факту купівлі-продажу недостатньо. Обов'язково необхідно вкласти ще частину фінансового, фізичного та інтелектуального потенціалу в рекламу, ремонт, оформлення оберемка всіляких юридичних паперів і страховок. Бажано робити все по-закону, тому що. фіскальні органи все частіше знаходять громадян, які намагаються здати квартиру безпосередньо, без патенту на подібного роду діяльність і повідомлення відповідних інстанцій. Перший раз можна відбутися попередженням. Другий - однозначно спричинить штраф.

Але це фінальна стадія проекту подібного роду. Перш ніж купити квартиру з метою здачі її в оренду (короткостроковий або довгостроковий договір - поки не важливо) необхідно усвідомити таке: який конкретно контингент, швидше за все, буде орендувати конкретну квартиру в даному районі в цьому місті. Або це студенти, або гастарбайтери, або менеджери середньої ланки солідної компанії, або хтось ще. Цілком імовірно, що це може бути молода сім'я з дитиною, яка буде регулярно просити пожити в борг. Також імовірно, що її орендують «човники» з найближчого ринку, які перетворять приміщення в якусь подобу перевалочного пункту. Говорячи іншими словами, необхідно розрахувати ризики, від своєї інвестиційної діяльності, а потім уже намагатися заробити якусь суму грошей.

Правомірне питання: коли «відіб'ються» вкладені в оренду гроші? Для мегаполісу, цілком реальний термін в два роки. Для провінційного містечка обласного значення - п'ять-сім років. Це якщо не робити ремонт. Причому, існує ще одна залежність: чим далі від центру, тим довше термін повернення вкладеної суми, але одночасно і ціна купівлі помітно нижча. Власне, це і є своєрідна формула розрахунку інвестицій в житлову нерухомість. Складність лише в тому, щоб дані були внесені в неї максимально коректні і достовірні.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 663 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar