Головна » 2014 » Серпень » 31 » Купівля житла в новобудові
21:25

Купівля житла в новобудові

Про те, що на ринку нерухомості існує первинний і вторинний ринок житла, знає майже кожна людина. Незаперечні переваги є як і у першої категорії, так і в другої. Розглянемо, якими достоїнствами і недоліками володіє купівля житла в новобудовах.
1. Переваги купівлі

- Більш низька вартість. Буває, що різниця досягає 20-30%. Можливість розстрочки платежу різними способами (на що піде не кожен продавець вторинного житла).

- Відсутність «історії» квартири. Це означає, що у нового житла ще не було власників, які можуть несподівано пред'явити свої права на нерухомість вже після купівлі. Юридична чистота квартири також обумовлена ​​«чистотою» прописки (на новій житлоплощі ще ніхто не прописаний, а, отже, не виникне зайвих проблем з подальшою випискою «старих господарів»).

- В'їзд буде здійснено в новий будинок. Це означає, що в найближчі роки не повинно виникнути проблем з каналізацією, дахом, ліфтами та іншим (якщо будівництво вироблялося по всім нормам і стандартам).
2. Недоліки купівлі

- Тривала, підчас, заплутана процедура оформлення нерухомості у власність. Навіть за наявності всіх супутніх документів, процедура оформлення може зайняти два місяці. А якщо забудовник не оформив належним чином документи, набуття права власності може затягнутися.

- Ймовірність обману шахраями.

- Віддаленість від центру міста. Як правило, новобудови розташовуються в малозаселених районах, і знаходяться на периферії. Звідси випливає ще один недолік - не до кінця розвинена інфраструктура.

- Часте відсутність обробки («чорнова обробка»). Що вимагає додаткових фінансових витрат.
3. Поради, які можуть стати в нагоді

Перше і найголовніше - ретельно перевірте всі документи. Найкраще скористайтеся послугами юристів, щоб скоротити до мінімуму можливі «неприємні сюрпризи».

Друге - зверніть увагу на проведені комунікації. Перевірте наявність документів, на водо-і теплопостачання. Без офіційного підключення будинку до каналів комунікації його не зможуть здати в експлуатацію. Забудовник може не піти вам назустріч, тоді доведеться діяти самостійно, і посилати запити в різні інстанції.

Третє - читайте уважно договір (можна також проконсультуватися з юристом). Обов'язково зберігайте всі чеки та ордери про оплату.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 835 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar