Головна » 2016 » Березень » 23 » Купити квартиру в Івано-Франківську - значить грамотно зберегти гроші
18:28

Купити квартиру в Івано-Франківську - значить грамотно зберегти гроші

Падіння курсу гривні через явний брак іноземної валюти, як інструменту для збереження наявних накопичень, а також незначне зменшення кількості новобудов у місті - все це продовжує штовхати середньостатистичну вартість квадратного метра вгору. Щоб купити квартиру в Івано-Франківську, жителі міста та області і сусідніх регіонів стали активно добувати законсервовані на чорний день заощадження. Підвищуються ставки по депозитах, звичайно, «відтягують» частину готівки з ринку нерухомості, однак, в більшості випадків це - незначні накопичення, в обсязі від 200 тис. до 1 млн. грн.

Володарі таких сум за краще «рознести» заощадження по різним комерційним банкам в обсязі до 200 000 грн., що гарантує фондом гарантування вкладів стовідсоткову безпеку при будь-якому розвитку ситуації. Ті ж, хто по «добуванні» накопичень, має в своєму розпорядженні від 200 000 грн, як і раніше, вдаються до найбільш популярному і стабільному інструменту збереження - до покупки квартири, домоволодіння, до придбання земельної ділянки. Що цікаво, згідно зі статистикою пошукових запитів, останнім часом збільшився попит на бартерні угоди. Власники нерухомості, не поспішають монетизувати власність, вважаючи за краще отримувати в обмін цікаві для них товари. І спектр запитів тут досить широкий - від будівельних матеріалів, до автомобілів.

Згідно загальнодоступним даними за 2015 рік, середня вартість 1 кв.м. в Івано-Франківську на первинному ринку наблизилася до 10 000 грн., що значно дорожче показника 3-4 річної давності. В кінці 2012 року за 1 кв.м. просили 4500 грн. Згідно даних фахівців нерухомості вартість квадратних метрів в гривневому еквіваленті може тільки дорожчати в зв'язку з щорічною інфляцією та знеціненням національної валюти.

Найбільш привабливим районом міста залишається парк ім.Шевченка та міське озеро, в навколишній близькості купити квартиру в новобудові залишається досить ласим шматком, оскільки ціни тут для середньостатистичного українця є досить високими. Як альтернативу можна розглянути цілий комплекс забудов в районі вулиці Національної Гвардії, де ціна та якість будівництва відповідають середньостатистичним вимогам.

Щодо перспективності придбання нерухомості в нашому місті говорить той факт, що Івано-Франківськ сертифіковано як місто високої інвестиційної привабливості.

Згідно статистиці, як і в останні десять років, найбільшим інвестиційним попитом продовжують користуватися однокімнатні квартири, в першу чергу це потенціал для здачі в оренду для отримання стібільного прибутку, що прагнуть багато приватних інвесторів.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 1009 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar