Головна » 2015 » Листопад » 22 » Плюси і мінуси покупки квартири в малоповерховому житловому комплексі.
14:28

Плюси і мінуси покупки квартири в малоповерховому житловому комплексі.

Затишні квартали в 3-4-х поверхових будинках ваблять можливістю поєднувати життя на природі з міським комфортом. Ще одна вагома перевага таких проектів - невисока ціна. Але є у малоповерхівок і свої недоліки. Що потрібно знати покупцеві, з мрією про переїзд за місто? Близькість до природи і комфорт.

Один з головних аргументів покупців квартир в малоповерхових житлових комплексах - можливість жити за містом в умовах хорошої екології, не відмовляючись від звичного комфорту. Адже будинки оснащені всіма необхідними комунікаціями, в більшості випадків є хоча б мінімальна власна інфраструктура.

При цьому жителі малоповерхівок часто відчувають себе набагато затишніше мешканців мегаполісів: над головою не височіють десятки поверхів, сусідів небагато, а щільність забудови таких комплексів зазвичай не висока. Саме за це відчуття психологічного комфорту покупці готові закривати на деякі недоліки даного формату нерухомості.

Транспортне питання

Але за віддаленість від галасливого мегаполісу доводиться платити. Одна з головних проблем, з якою стикаються жителі приміської зони, - транспортна доступність. Витрачати щодня кілька годин на поїздки на роботу - не найприємніше заняття.

Крім того, жителі малоповерхівок часто стикаються з локальними дорожніми проблемами. Часто буває так, що до самого комплексу немає нормального під'їзду, і його мешканцям доводиться задовольнятися ґрунтовкою, прокладеної забудовником для будівельної техніки.

Заміська інфраструктура

Ще одне питання, яке хвилює майбутніх мешканців передмістя, - наявність інфраструктури. На думку експертів, в останні роки ситуація значно покращилася. Влада взяла під контроль будівництво малоповерхівок, тому більшість комплексів здаються з мінімальним набором необхідних для життя об'єктів.

Проте брак шкіл, дитячих садків, медичних установ, магазинів в подібних комплексах все одно відчувається досить гостро. Тому якість життя напряму залежить від близькості ЖК до міста, бо їздити в місто доводиться буквально за кожною дрібницею. Втім, серйозні інфраструктурні проблеми характерні для самих бюджетних проектів. У житлових комплексах класу «комфорт» і «бізнес» ситуація йде значно краще.

Головна причина популярності малоповерхових житлових комплексів - доступні ціни. Середня вартість квадратного метра в сегменті «економ» значно нижча за комфорт-клас та бізнес-клас. Не дивно, що цей формат житла привабливий для молодих сімей. Такі проекти, завдяки компактності і високому попиту, швидко окупаються, а ризик перетворення в довгобуд - мінімальний.

 

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 882 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar