Головна » 2015 » Липень » 16 » Коли і кому потрібні дослідження ринку нерухомості
15:00

Коли і кому потрібні дослідження ринку нерухомості

Дослідження ринку нерухомості - не така вже дивовижна і рідкісна річ. Якщо подумати, практично кожен покупець в спрощеному вигляді проводить його для себе під час пошуку оптимального варіанту житла. Він порівнює пропозиції, зіставляє ціни і те, за якими критеріями вони призначаються, починає розуміти середньостатистичну вартість квадратних метрів в тій чи іншій категорії. Але куди більш глибоке, ґрунтовне дослідження ринку замовити прагнуть великі і середні гравці ринку нерухомості.

Якщо ви забудовник, то повинні бути впевнені, що на збудовані квадратні метри знайдеться покупець або орендар. Тому, перед тим як приступати до втілення своїх планів, не завадить замовити дослідження споживчого попиту, включаючи його структуру і прогнозування розвитку подій.

Може бути актуально і вивчення цінової ситуації. Замовити дослідження ринку можуть представники бізнесу, які мають намір реалізувати певний проект, однак не впевнені, що він може бути затребуваний з урахуванням собівартості і маржі.

Іноді для бізнесменів важливо вирахувати, в яку область ринку нерухомості вигідніше вкластися. Тут актуальна оцінка його інноваційного потенціалу, проблемних зон і перспективних напрямків.

Ніколи не завадить проаналізувати політику конкурентів і дізнатися про слабкості свого бізнесу. Причому це буде актуально як для агентства нерухомості, так і фірми, що спеціалізується на представленні складських, торгових або інших приміщень в оренду. А компанія-забудовник могла б більше з'ясувати про асортиментної і збутової політиці інших «гравців».

Підприємцю, що вирішив надавати будь-які послуги на цьому ринку, не завадить дізнатися про його ємності в цій сфері. Наприклад, таке дослідження може замовити ріелторське агентство або компанія, що вирішила здавати нерухомість в оренду.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 490 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar