Головна » 2014 » Вересень » 3 » Як повірити в себе і реалізувати свою мету в купівлі квартири і поліпшення житлових умов?
19:16

Як повірити в себе і реалізувати свою мету в купівлі квартири і поліпшення житлових умов?

    Якщо ви повірите в те, що зможете поліпшити житлові умови, купити квартиру, то почнете діяти, і рано чи пізно поліпшите свої житлові умови. Без розуміння того, як ви це зробите, ви будете стояти на місці дуже довго. Разом, як повірити в себе і в досяжність купівлі квартири?

   Першим, і можливо найважливішим кроком, є зниження цілі до самого можливого мінімуму. Ставте перед собою мінімально можливу мету. Якщо у вас нічого немає і ви живете з батьками або знімаєте квартиру, то поставте мету купити невелику кімнату на околиці міста. Якщо ви живете в однокімнатній квартирі, то не прагнете відразу переїхати в чотирикімнатну, поставте мету купити двокімнатну квартиру або зовсім невелику трикімнатну за ціною, аналогічною двокімнатної і т.д.
        Звичайно, мінімальна мета відрізнятиметься для людей з різними доходами і характерами. Але загальний принцип все-таки такий - ставте мінімально можливу ціль! Друге. Потрібно візуалізувати образ мети, і тоді вона сама як би реалізується. Що головне, це тримати в голові образ, концентруватися на ньому і нібито 90% потрібно приділяти візуалізації бажання і всього лише 10% того, як ви будете її реалізовувати. Обов'язково потрібно приділяти якийсь час, щоб уявляти що саме ви хочете. Припустимо, як ви купуєте і переїжджаєте в окрему квартиру. Однак, співвідношення має бути якраз протилежне. Десять відсотків приділяйте самої мрії і 90% приділяйте своїм планом. У тому числі зароблянню грошей. Саме на діях, спрямованих на реалізацію вашої мрії і потрібно концентрувати всю свою основну увагу. Тобто, пишіть план, постійно перечитуйте його і при необхідності міняйте, дивіться оголошення про те, які квартири продаються і скільки коштують, дізнавайтеся умови обміну, доплати, іпотечних кредитів, обговорюйте свою мрію з тими людьми, які вас підтримують і вірять в вас.

А зараз зупинимося на деяких з цих пунктів окремо.
        1. Як може виглядати ваш План.
       Припустимо, ви живете з батьками в трикімнатній квартирі. Вони кілька разів говорили, що не проти того, щоб розміняти цю квартиру, але якихось реальних дій не роблять.
       Ваш план: Розміняти трикімнатну квартиру на двох і однокімнатну квартири. Необхідну доплату частково накопичити, а частково взяти кредит.
         Ось тепер, концентруючись на даному плані, щодня його перечитуючи, а при необхідності, доповнюючи і змінюючи, ви зможете рухатися до своєї мети набагато швидше, ніж просто тримаючи в голові образ окремої однокімнатної квартири.
         Через кілька тижнів обмірковування даного плану він може обрости купою подробиць, може дуже сильно змінитися або навіть докорінно помінятися.
         Припустимо, (цифри умовні) ви стали розмірковувати над тим, як реалізовувати свій початковий план у життя. Дізнаватися інформацію, обговорювати з батьками ваші мрії. У вас виникають наступні подробиці. наприклад:
          - Вартість трикімнатної квартири, де ви зараз всі разом живете, становить 80 000 у.о., Вартість 2-х кімнатної квартири - 50 000 у.о.., 1-кімнатної квартири - 30 000 у.о.. Інші витрати 2 000 у.о. Відповідно взнаєте для себе скільки потрібно, щоб зробити необхідний обмін.
          З таким планом ви вже можете діяти далі і повірити в здійсненність вашої мрії. З таким планом ви зможете переконувати інших людей, і вам буде набагато простіше розмовляти з батьками.
         Одна справа ви просто скажете: «Давайте розміняємося», і інша справа ви прийдете з планом, який є проробленим і цілком здійсненним. Без плану і реальних дій ваші мрії просто не сприймуть всерйоз. Коментарі будуть приблизно такі: «Ну коли-небудь, можливо років через 10-20 років, можна буде над цим подумати».
        І тільки коли ви прийдете з реальним планом, вас дійсно можуть уважно вислухати. Можливо, ви вислухаєте вузькі моменти, які не врахували самі, можливо навіть сильні заперечення, можливо, вам відразу або через деякий час запропонують інший варіант, можливо з першого разу не погодяться і знадобиться ще кілька обговорень. Але це буде вже реальний рух вперед, а не переливання «з пустого в порожнє».
           У цьому прикладі ви переконуєте своїх батьків. Але кого ви будете переконувати - неважливо. Це може бути ваша дружина, інші родичі, друзі, банкіри, і, врешті-решт, ви самі себе повинні переконати.
         Тому, основну увагу потрібно приділяти концентрації трохи на образі мети, хоча це теж здорово, а на діях (планах).

2. Перечитування плану.
          План потрібно постійно перечитувати, бажано щодня. Перечитування плану дій - крок не менш важливий, ніж його складання. Спочатку просто перечитуйте план і не змушуйте себе активно діяти.

3. Доповнення, конкретизація і перероблення плану.

План без конкретики і постійних доповнень не зовсім живий. Його потрібно доповнювати і уточнювати. Вартість квартир можна уточнювати по оголошеннях в газетах та інформації в Інтернеті.
          Готовність батьків відкладати гроші для розміну так само потрібно постійно обговорювати з батьками, уточнювати суму і терміни по мірі початку руху.
         Готовність банку дати вам кредит на таких умовах так само необхідно уточнювати. Більше конкретики і тоді рух неминучий.
          Якщо щось не виходить, обмірковуйте обхідний варіант. Наприклад, банк не дає вам всю плановану суму в кредит, але може дати менше, то значить скоректуйте план у бік збільшення термінів своїх накопичень, або більшої суми відкладання, підробки і т.д.

4. Обговорюйте план з людьми, які вас підтримують.
          Важливий пункт для просування до мети. Постійно обговорюйте ваш план з тими, хто вас підтримує, так чи інакше зацікавлений у вашому успіху і з тими, хто може вплинути на його реалізацію.
         У нашому прикладі - це батьки. В інших прикладах - це може бути дружина, друзі, родичі, колеги і т.д.
         Обговорення планів, виявляє ваші вузькі місця, які ви б самі й не помітили, додає вам сили.

Разом, для того, щоб повірити в те, що житлові умови можна змінити, потрібно зовсім небагато: зменшити до мінімуму свою найближчу мету, сконцентруватися на складанні, перечитувати і конкретизувати план, а так само необхідно періодично обговорювати вашу мрію з тими людьми, які вас підтримують і зацікавлені у вашому успіху.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 748 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar