Головна » 2014 » Серпень » 31 » Житлове питання - набуваємо нову квартиру!
21:17

Житлове питання - набуваємо нову квартиру!

Власне житло - мрія будь-якої людини в сучасному світі. І, якщо її здійснення не за горами, належить вирішити чимало важливих питань. Наприклад, купувати квартиру в новобудові або розглянути ринок вторинного житла? Все більша кількість сімей вибирає саме перший варіант. На що ж слід звернути увагу і з чого почати при виборі такої квартири?

По-перше, варто визначитися з забудовником, дізнатися умови інвестування в новобудову, а також визначитися з районом, в якому ви плануєте придбати квартиру. Для тих, хто живе у великих містах, цей пункт особливо актуальний. Адже дуже важливо, щоб робота знаходилася поблизу, і дорога до неї не забирала великої кількості часу. Також варто звернути увагу на інфраструктуру району: магазини, дитячі сади і школи, парки, розважальні центри та інше. Добре, якщо все це буде в крокової доступності. Якщо ж район новий і тільки забудовується, не соромтеся цікавитися планом його розвитку на найближчі роки.

По-друге, визначтеся з тим, яку суму ви готові витратити на придбання квартири. Врахуйте, що в рекламних оголошеннях продавці вказують ціну на найдешевші квартири, яких часто вже немає в продажі. Тому будьте готові до того, що вам запропонують більш дорогий варіант.

По-третє, вибирайте забудовника, у якого ви будете купувати житло. Будівельних компаній на ринку сьогодні дуже багато. Але найкраще співпрацювати з фірмами, що працюють в цій сфері не один рік, так як вони дорожать своєю репутацією.

Вирішивши «глобальні» проблеми, варто приділити увагу більш дрібним, але при цьому не менш значущим:
• тип будинку. Розрізняють панельні, монолітні і цегельні будинки. На сьогоднішній день найчастіше зустрічаються монолітні будинки двох видів: монолітно-цегляні та монолітно-панельні;
• поверховість. Тут варто звернути увагу на співвідношення кількості поверхів з прилеглою територією. Якщо в будинку не передбачені підземні гаражі, дуже важливо, щоб було достатньо місця для парковки автомобілів, навіть за відсутності такого у вас. В іншому випадку весь двір буде заставлений машинами, а це не надто приємно;
• внутрішня інфраструктура будинку. Наскільки тихо їздить ліфт, чи передбачені місця для консьєржів, чи буде сигналізація в будинку, і які організації будуть розташовуватися на перших поверхах?
• планування квартири. На сьогоднішній день все більшою популярністю користується вільне планування, тобто забудовник не будує внутрішніх перегородок, залишаючи місце для вашої фантазії. Якщо ж вони є, але їх розташування вас не влаштовує, врахуйте, що всі зміни потрібно буде погоджувати у відповідних інстанціях.

Після того, як ви вибрали відповідний по всіх параметрах варіант, розгляньте ще кілька подібних, щоб бути повністю впевненим у своєму виборі.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 574 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar