Головна » 2015 » Липень » 28 » Первинне і вторинне житло: що вибирати?
15:01

Первинне і вторинне житло: що вибирати?

Що вибирати: первинне і вторинне житло?
Яке житло краще придбати - в новобудові або ж на вторинному ринку? Про це замислюються всі, хто стикається з необхідністю покупки нерухомості. Якщо порівнювати, наприклад, нерухомість Івано-Франківська, то тут є багато пропозицій в новобудовах, але при цьому попит на вторинне житло також не знижується. Який же із двох варіантів краще вибрати?

Купівля нової нерухомості

Переваги нової квартири переоцінити складно. Вам дістається житло у відмінному стані, щойно після ремонту. Ви можете за власним бажанням облаштувати його «з нуля», втілюючи будь-які ідеї.

У більшості сучасних новобудов всі квартири мають велику площу, на відміну від старих будинків кімнати тут просторі, світлі, дійсно є де розвернутися.

Також нові житлові комплекси обладнані підземними паркінгами, мають закриту територію з охороною, а на першому поверсі часто розміщуються магазини, спортзали та інша корисна інфраструктура.

З мінусів новобудов можна назвати їх високу ціну. Але, з іншого боку, у вторинному житло теж потрібно вкладати кошти і вам все одно потрібно підготуватися до додаткових витрат, якщо доведеться робити ремонт.

Чи варто купувати вторинне житло?

Основна проблема, пов'язана з покупкою квартири в старому будинку - це свідомо поганий стан квартири, коли не завадило б оновити ремонт, поміняти сантехніку, вікна, двері і т.д. І зазвичай ви відразу можете не помітити всіх проблем, вони спливуть вже після покупки .

Але тут є і зворотна сторона - можна знайти житло з гарним ремонтом, і тоді ви відразу можете вселитися в квартиру, не думаючи про зайві витрати.

Будьте обережні

У будь-якому випадку, який би варіант ви не вибрали, важливо мати більше інформації про продавця. Якщо ви купуєте первинне житло, дізнайтеся якомога більше про забудовника, щоб не попастися в руки шахраїв. Якщо ж ви купуєте квартиру у приватних власників, вивчіть уважно документи про право власності на неї, щоб потім не з'явилися невідомі претенденти на житлову площу.

Зваживши всі "за" і "проти", ви зможете вирішити особисто для себе, що вам важливіше, і тоді покупка нерухомості стане приємною подією у вашому житті.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 847 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar