Головна » 2014 » Серпень » 31 » Особливості купівлі квартири в кредит
21:15

Особливості купівлі квартири в кредит

Кількість новобудов у країні зростає з незначною швидкістю. В обласних центрах і мегаполісах постійно збільшується кількість жителів, в результаті чого виникає потреба в придбанні житла. На превеликий жаль, через нестачу коштів більшість молодих сімей змушені тулитися в гуртожитках або в батьківських будинках.

Для більшості молодят вартість квартири, навіть на вторинному ринку, є непідйомною сумою. Саме тому для багатьох молодих людей квартира в кредит є чи не єдиною можливістю відокремитися від батьків і жити самостійно. Що ж вигідніше кредит або іпотека? Для того щоб дати однозначну відповідь слід оцінити всі деталі конкретного випадку.

Якщо молодій сім'ї не вистачає невеликої суми для придбання квартири, то, звичайно ж, варто взяти кредит. У разі відсутності пристойної суми грошей, порятунком стане іпотека.

Переваги іпотеки:
- Менші відсоткові ставки;
- Великий термін виплати (до тридцяти років);
- Відносно невеликі щомісячні виплати.

Через довгий термін виплат, суми щомісячних внесків знижуються, що не так істотно відбивається на сімейному бюджеті. Однак у банку, швидше за все, зажадають початковий внесок, до чого слід бути готовими. Крім того, в разі іпотеки, може знадобитися поручитель. Під час оформлення такого виду кредитування в обов'язковому порядку оформляється страховка, яка суттєво збільшує вартість житла. Не варто забувати, в разі відсутності можливості погашення боргу, квартиру конфіскують, так як житло, узяте в іпотеку, є запорукою.

Оформлення іпотеки в Україні є однією з найдорожчих у світі, незважаючи на це кількість бажаючих взяти іпотеку поступово зростає.

Костьольна документальної тяганини, то кредит та іпотека вимагають збору практично однакових документів. У кожному разі в банк потрібно буде надати паспорт, ідентифікаційний код, довідку про доходи, свідоцтво про шлюб, а також документ, що підтверджує згоду другого чоловіка. Коли житло здобувається на вторинному ринку, перелік паперів зростає. Додатково доведеться взяти довідку в ЖЕКу, оцінити житло за допомогою послуг БТІ, і надати свідоцтво права власності.

Вибираючи банк для взяття іпотеки або кредиту важливо уважно ознайомитися з текстом договору, і звернути увагу на відсоток, що стягується банком за надані послуги. В різних фінустановах, він може істотно відрізнятися.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 2412 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar