Головна » 2014 » Вересень » 3 » Купівля нерухомості і ваші переконання
18:05

Купівля нерухомості і ваші переконання

 У чому одна з основних причин невдач в житті і в тому числі при купівлі нерухомості? Не потрібно бути першовідкривачем, якщо сказати, що це помилкові свідомі або підсвідомі переконання по відношенню до якогось аспекту життя.
        Якби не було цих помилкових переконань, то не було б невдач, які, по суті, являють собою неприємне зіткнення наших уявлень про життя з реальним життям.
       Якщо стосовно купівлі нерухомості, то можна привести досить багато припущень, які впливають на нашу поведінку. А як впливають? Звичайно, дуже погано. Деякі живуть десятиліттями з батьками, хтось у комунальній квартирі або постійно орендує квартиру.
        Як це працює? Ми беремо ці неправильні уявлення за основу, а потім будуємо на них бездоганну логічно правильну конструкцію з якої стає ясно, що нічого робити не треба, або навпаки треба, але не так як потрібно.
        Після того, як ці переконання шляхом багаторазового повторення закріпляться, людина часто взагалі перестає сумніватися в них і відстоює їх, буває, з величезним ентузіазмом, який би краще було спрямувати в інше русло.
        Іноді краще навести декілька прикладів, ніж довго пояснювати. Можна навести три приклади зі свого життя і життя своїх знайомих, коли або довелося опрацьовувати помилкові переконання, або їх наявність призвело до помилок і втрат грошей.

Приклад 1.
       Брати іпотечний кредит - це дуже невигідна справа. Якщо брати кредит на 20 років, то при звичайній ставці в 12-14% переплата за 20 років складе приблизно в 3 рази. Відповідно висновок, ті хто беруть іпотечний кредит роблять величезну помилку.
       Все ніби логічно. В ланцюзі міркувань немає помилок. Тільки з якихось уявлень виходять ці висновки? На якому фундаменті засновані? Ці висновки засновані на переконанні в тому, що гроші будуть сьогодні, завтра і через 20 років мати однакову вартість, а нерухомість буде коштувати стільки ж, скільки сьогодні.
        А чи правильно це переконання, на якому заснована вся логічна конструкція? Як ви розумієте, воно не відповідає дійсності. Враховуючи інфляцію, яка орієнтовно складає 10-15% на рік, і відповідно через 4-5 років вартість грошей впаде в 2 рази, а через 10 років в 4 рази. (при тих же темпах інфляції)
        Звідси можна зрозуміти, що гроші знецінюються. Всього кілька років тому люди не забували здачу і в 1 копійку. Зараз уже такого неможливо побачити. Кілька років тому люди брали здачу в 5 копійок. А зараз на тротуарах валяються монети по 10 і навіть по 50 копійок, і ніхто їх навіть не підбирає. А чому? Тому, що цінність цих копійок впала через інфляцію в кілька разів і на них нічого не купити.
      Відповідно, заробітні плати через інфляцію постійно зростають, індексуються і т.д. Мається на увазі зростання заробітної плати через підвищення в посаді, зміни роботи і т.д. Заробітні плати зростають вже через сам факт інфляції.
     Які будуть ваші нові переконання про іпотеку, якщо ви будете будувати їх на новому фундаменті. Можливо, якщо ви продумаєте це питання з нового боку, то іпотечний кредит вже не здасться вам таким вже невигідним.
Ваше нове переконання може звучати приблизно так. «Іпотечний кредит вигідний тоді-то і тоді-то і невигідний при таких-то умовах». А тепер на основі нових переконань, якщо ви будете переконані, що для вас іпотечний кредит дуже вигідний, то ви станете активно діяти.

         Приклад 2.
         Купівля нерухомості за кордоном - це вигідне вкладення коштів, тому що ціни на нерухомість там нижчі, ніж на аналогічну елітну нерухомість.
         Це твердження засноване на переконанні, що вигідність вкладень у нерухомість визначається тільки ціною.
       Однак якщо ви включите для оцінки інвестиції ще кілька чинників, то інвестиції в нерухомість за кордоном можуть виявитися вигідним капіталовкладенням, а можуть і ні.
А які це чинники?
        Витрати на проведення операції, що доходять до 20% і навіть великих відсотків.
       Утримання нерухомості. За кордоном може знадобитися реєстрація фірми, відповідно потрібно здавати звітність, платити бухгалтеру. Податки на нерухомість можуть вас неприємно здивувати.
        Відповідно якщо ви включите в розрахунок ці та інші чинники, то ваша оцінка вигідності купівлі нерухомості може змінитися.
       Є багато прикладів, коли люди змогли купити квартиру в Туреччині, і незважаючи на витрати ця купівля виявилася вигідною, і навпаки купівля нерухомості на Кіпрі для інших, виявилася невигідною, через невраховані додаткові витрати.
      Купівля нерухомості за кордоном може бути вигідною, незважаючи на ці додаткові чинники, а може і не бути. Все залежить від того, виходячи з якихось переконань і уявлень була проведена оцінка нерухомості перед купівлею.

Приклад 3.
       Методи купівлі квартири, пов'язані з необхідністю економії грошей.
        Тут ми бачимо зворотний приклад. Основне початок викладено правильно (Я не вмію економити), а висновок абсолютно нелогічний.
   Якщо людина невміє заощаджувати, але виникла необхідність, то можна навчитися. Аналогічних прикладів є предостатньо. Однак, коли мова заходить про економію, то людина продовжує твердити свою стару пісню, що я 20, 30 або 50 років живу, і не навчився економити, значить це не для мене. Ну і що, що ви не вмієте заощаджувати.
       Просто потрібно цьому навчитися, по можливості вибираючи методики прості в освоєнні, що не вимагають багато часу. От і все. Економія - це той навик, який не вимагає якихось вроджених супер здібностей, її може освоїти будь-яка людина.
        Але спочатку потрібно розібратися з переконанням. Якщо людина переконана, що економія - це не для нього, то навіщо цьому вчитися, адже свідомо ясно, що нічого не вийде.
      Це приклади, які заважають людям досягти успіху в купівлі нерухомості. У вас можуть бути свої обмежуючі переконання. А може бути навіть цілий завал обмежуючих переконань. Вони можуть бути навіяні вам в дитинстві батьками або в більш старшому віці.
       Звідки взялися ці обмежуючі переконання в принципі не так важливо. Але потрібно їх поступово опрацьовувати і замінювати на інші. Запитайте себе, чому ви не можете купити собі квартиру або інвестувати в нерухомість?
       Швидше за все, у вас буде цілий набір причин (переконань) виправдань, чому ви не можете цього зробити. Ви не вмієте заощаджувати, у вас слабка воля, при вашому доході не можна купити нерухомість, мені не дадуть іпотечний кредит, родичі не погодяться мені допомогти, для купівлі нерухомості потрібні знання, збільшити свій дохід на моїй роботі неможливо і т.д.
      При найближчому розгляді ці причини виявляються, як правило, просто неправильними переконаннями. Якщо у вас їх багато чи сильні, то дії і старання марні, нічого не буде виходити, або будуть тільки тимчасові результати. Спочатку потрібно визначити свої переконання, а потім кілька тижнів або місяців вселяти собі інші, тоді все буде відбуватися набагато простіше. Успіхів вам на цьому поприщі.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 652 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar