Головна » 2014 » Серпень » 31 » Особливості продажу квартири
19:58

Особливості продажу квартири

Деякі люди вважають, що складнощі можуть з'явитися тільки під час купівлі об'єкта нерухомості. Насправді процес реалізації також має масу складнощів і особливих моментів, і якщо не прийняти їх до уваги, то це може привести до згубних наслідків. Запобігти подібному результату можна, якщо ознайомитися заздалегідь з деякими особливостями.

Безсумнівно, одним з оптимальних варіантів, що дозволяють запобігти формуванню проблем і труднощів, вважається співпраця з посередниками. Оскільки працюють вони чимало, то проблем з підбором клієнтів, яких зацікавить продаж квартир, не виникне. На жаль, під видом агентств нерухомості працює чимало шахраїв, тому багато користувачів вирішуються на самостійний продаж. Крім цього, посередникам необхідно виплачувати комісію.

Завдяки тому, що величезна кількість користувачів на даний момент користується інтернетом, процес реалізації об'єкта нерухомості можна провести власними силами. Безсумнівно, спочатку потрібно визначитися з вартістю. Для цього можна скористатися послугами незалежного оцінювача, відвідати БТІ і провести порівняльний аналіз наявних пропозицій, вибравши схожі варіанти.

Оповістити потенційних клієнтів зараз можна багатьма способами: оголошення на спеціалізованих сайтах, форумах, в газетах і журналах. Нерідко люди користуються соціальними мережами і блогами. Тут кожен вибирає для себе найбільш прийнятний варіант. Пошук покупців може займати чимало часу.

За цей період необхідно привести в порядок квартиру, провести мінімальний косметичний ремонт і зробити прибирання, оскільки все це може зробити прямий вплив на рішення її купити, в тому числі і на вартість. Фахівці рекомендують прибрати сміття з сходової площадки, замінити перегорілі лампи - іншими словами, докласти всіх зусиль, щоб люди, що прийшли на огляд, залишилися задоволені. Необхідно також приділити деяку увагу документації.

Особливу увагу варто звернути на оплату. Сьогодні можна виділити чимало методик, що дозволяють отримати кошти за квартиру: банківська комірка, переклад, готівкові, рахунок та інше. Фахівці рекомендують користуватися рахунком або ж орендувати комірку. Що стосується готівкових коштів, то цей метод на даний момент вважається найбільш небезпечним. Вирішувати, безсумнівно, повинен безпосередньо продавець.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 606 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar