Головна » 2015 » Липень » 16 » Як не попастися на вудку шахраїв, купуючи квартиру в новобудові
13:58

Як не попастися на вудку шахраїв, купуючи квартиру в новобудові

Дуже часто люди стикаються з недобросовісними забудовниками, які використовують різні способи, щоб обдурити потенційного споживача.

Найпоширенішим обманом, використовуваним шахраями, є продаж неіснуючої квадратури житлової площі, яка пропонується за низькими цінами. Часто реклама таких квартир друкується у великих кількостях видань, щоб в результаті залучити більшу кількість жертв. При цьому ділянка, на якій планується будівництво, огороджують значним парканом і створюються видимість активних робіт на ньому.

Ще одна схема можливого обману полягає в продажу однієї і тієї ж житлової площі декільком покупцям. Зазвичай, існує велика небезпека попастися на цей обман, якщо ви укладаєте договір про покупку в пайову участь у будівництві.

Слід серйозно задуматися про придбання квартири в новобудовах, якщо запитувана вартість, нижче ринкової на тридцять-сорок відсотків, так як, найчастіше, такі варіанти пропонують саме аферисти. Перед тим, як укласти угоду про покупку житла, варто поспостерігати тривалий час за ходом будівництва, щоб зрозуміти воно реальне чи ні. Рекомендується також перевірити документи забудовника, що стосуються дозволу на будівництво даних об'єктів. А також, підписуючи договір із забудовником, слід ретельно вивчити всі підписані папери, детально вивчити зазначені в документі поверх, номер квартири та її площу.

Новобудови в Івано-Франківську зводяться щороку. Найчастіше це добротні будинки, при будівництві яких використовувалися тільки якісні матеріали та дотримувалися всі необхідні техніки безпеки. Такі новобудови в термін здаються в експлуатацію, і задоволені власники квартир заселяються в будинки. Але бувають і такі ситуації, коли забудовник не хоче або не може підключити будинок до необхідних комунікацій. У таких випадках дата вселення в квартиру може відкластися на довгі місяці, а то й роки. Основною причиною цього найчастіше є не до кінця узгоджений проект з підключення до систем водопостачання та електромереж. Щоб залагодити дану проблему, забудовнику необхідні великі додаткові вкладення, які несумлінні компанії не хочуть вкладати. Їм простіше заморозити будівництво об'єкта, адже, в більшості випадків, свій прибуток від продажів квартир вони вже отримали.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 565 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar