Головна » 2014 » Серпень » 31 » Передпродажна підготовка квартири: робити ремонт чи ні?
21:34

Передпродажна підготовка квартири: робити ремонт чи ні?

Будь-яка людина, яка вирішує виставити на продаж свою нерухомість, роздумує про те, як би найефективніше це зробити. І, звичайно ж, зовнішній вигляд будинку або квартири відіграє тут не останню роль. Наприклад, якщо продавець - франківчанин, то йому для початку треба дізнатися скільки коштують квартири в Івано-Франківську в хорошому стані або потребують ремонту. Дізнавшись діапазон цін в своєму сегменті і то, наскільки якість об'єкта впливає на його вартість, більшість власників приступають до ремонту свого житла, з метою підвищення його ціни при продажі. Однак більшість людей після купівлі житлоплощі і щасливого новосілля в першу чергу мають намір провести там ремонт за своїм смаком, і власне роблять це.

Тому ми можемо задатися цілком розумним запитанням: а чи треба в принципі ремонтувати житло перед продажею? Щоб відповісти на нього, досить оцінити зовнішній вигляд самого об'єкта, а саме: наскільки доглянутим і охайним виглядає житло, чи в нормі електрика, в якому стані труби та сантехніка? Якщо з усім цим все в порядку, то затівати ремонт не має особливого сенсу, так як звичайний «косметичний ремонт» навряд чи зуміє значно підвищити вартість, тим більше, що покупцеві він може не сподобатися, а значить, він обов'язково захоче все тут переробляти.

Отже, якщо будинок або квартира виглядає в початковому стані з точки зору прискіпливого покупця пристойно, то і вартість у такого об'єкта в цій ціновій категорії буде найвищою. Якщо раптом у квартирі необхідно проводити капітальний ремонт, то справа тут буде складатися трохи інакше. Справа в тому, що досить рідко продавці проробляють всі потрібні ремонтні роботи, частіше вони «латають дірки» простим косметичним ремонтом, створюють певну видимість благополуччя, після чого виставляють таку нерухомість на продаж.

Коли капітальний ремонт все-таки проводиться, в результаті чого змінюється електропроводка, сантехніка та інше, то всі ці витрати так чи інакше включаються в продажну вартість квартири, що тільки підвищує ціну. Однак додатковим прибутком це не слід вважати, бо це всього лише повернення витрачених на ремонт коштів.

Набагато простіше справи йдуть з квартирами, які потребують дуже серйозного ремонту. Тут продавцю необхідно лише керуватися своїми бажаннями і можливостями. Якщо у вас немає часу, сил і бажання робити довгий і складний капітальний ремонт, то краще продавати її в такому вигляді, в якому вона знаходиться. Ціна її в цьому випадку буде невисокою, але зате продавець заощадить свій час, а покупець з самого початку зможе обладнати і облаштувати її під свої потреби і переваги.

Таким чином, ми прийшли до висновку, що проведення передпродажних ремонтних робіт, далеко не завжди так вже необхідно і актуально. Але якщо ви все-таки затіяли ремонт, то неодмінно включіть всі поточні витрати на нього, в ціну самої нерухомості.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 691 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar