Головна » 2014 » Серпень » 31 » Квартира в новобудові - купити або не купити
19:23

Квартира в новобудові - купити або не купити

Якщо все-таки рішення прийнято на користь квартири в новобудові, то спочатку слід вивчити всі позитивні і негативні сторони такого придбання. Позитивні моменти покупки житла в новому будинку.

В даний час нові будинки не похожі на однотипні коробки з квартирами, мало придатними для комфортного проживання. Якщо засоби дозволяють, можна купити елітну квартиру в будь-якому вподобаному будинку з плануванням, що найбільше підходить і раціональною площею.

Явним плюсом в придбанні квартири в новобудові є абсолютно нова система комунікацій, нова електропроводка, система водопостачання та каналізація, нова вентиляційна система.

Сучасні будівельні матеріали, які використовуються при зведенні будинків, мають низьку теплопровідність, тобто - добре «тримати тепло»; вони виробляються з екологічно чистих компонентів, відповідно, відсутній ризик придбати яку-небудь хворобу за час проживання тут.

При зведенні нового елітного будинку забудовник, зазвичай, планує паркувальні місця, а також місця для дитячого і спортивного майданчиків. Якщо забудовується цілий район, то тут же планується будівництво дитячого садка і школи. Купивши квартиру в новобудові, ви є першим і єдиним її власником.


Тепер негативні моменти.

Купивши квартиру в новому будинку, ви отримуєте, як правило, абсолютно голі стіни. Щоб облаштувати своє сімейне «гніздо», вам потрібно чимала сума грошових коштів, а також вільний час і міцні нерви. Навіть якщо ремонт в своїй квартирі закінчено, немає гарантії, що у вас почнеться спокійне життя, в сусідніх квартирах ремонт може йти скільки завгодно довго.

Облаштування прибудинкової території затягується або зовсім зупиняється. До будинку немає дороги, немає паркувального місця.

При купівлі квартири в новобудові існує ризик зіткнутися з шахраями. Необхідно ретельно перевіряти всі документи на квартиру, інакше, велика ймовірність залишитися і без квартири, і без грошей. Оплата за житло в новобудовах набагато вища, ніж за старе.

Перш ніж віддати «свої кровні» за квартиру в новобудові, дізнайтеся все про забудовника, земельу ділянку, на якій побудований будинок, чи мається вся роздільна документація. Без цієї документації ваш будинок не введуть в експлуатацію, і як наслідок, не зареєструють. Тобто, квартиру, куплену в цьому будинку, ви не зможете зареєструвати і прописати в неї свою сім'ю.

Категорія: Статті про продаж-купівлю квартир | Переглядів: 649 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar